Lagao da će da podmiti tužioca i završio u Spužu

Hasanagić je navodno od Ruskinje uzeo 250 eura, obećavši joj da će novac dati tužiocu da odbaci prijavu protiv njenog sina...
614 pregleda 12 komentar(a)
Faruk Resulbegović, Foto: Privatna arhiva
Faruk Resulbegović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.08.2017. 05:54h

Ulcinjanin Blerim Hasanagić završio je u subotu u spuškom zatvoru, nakon što je dan ranije prijavu protiv njega podnio osnovni državni tužilac Faruk Resulbegović zbog sumnje da je počinio krivično djelo - prevara, zloupotrebom njegovog imena.

Odluku o određivanju pritvora donijelo je Vijeće Osnovnog suda u Ulcinju kojim je predsjedavao Amir Đokaj.

Tužilaštvo sumnjiči Hasanagića da je Ruskinju Svetlanu Tishaevu doveo u zabludu prije dvije godine kada je od nje tražio i uzeo 250 eura, obećavši joj da će novac dati Resulbegoviću da odbaci prijavu protiv njenog sina Timura.

Ruskinja je potvrdila u tužilaštvu da joj je Hasanagić tada rekao da je sa tužiocem u dobrim rodbinskim i prijateljskim vezama.

Resulbegović je tada u lokalnom tužilaštvu radio kao savjetnik tužioca, a mladić iz Rusije je zbog falsifikovanja isprave osuđen pravosnažno uslovnom kaznom.

Tužilac je ulcinjskim inspektorima ispričao da je Tishaeva kod njega došla u petak pred kraj radnog vremena i usmeno prijavila Hasanagića da joj je na prevaru uzeo 10.000 eura, lažno se predstavljajući kao vlasnik stare platforme na Adi Bojani.

Tada mu je i rekla za slučaj od prije dvije godine nakon čega je Resulbegović obavijestio policiju i rukovodioca ODT Ferihu Muratović. Hasanagić je saslušan na obje okolnosti.

On je u sudu negirao djela koja mu se stavljaju na teret, navodeći da ne postoje nikakvi dokazi protiv njega. Prema nezvaničnim informacijama, rekao je da mu sve smještaju Tishaeva i još jedna osoba sa namjerom da izbjegnu odgovornost za zelenašenje, čime se navodno bave.

Resulbegović nije htio da komentariše slučaj.

“Neka sud radi svoj posao”, kazao je “Vijestima” u telefonskom razgovoru.

Hasanagić je zbog prevare dva puta pravosnažno osuđen presudama Osnovnog suda u Ulcinju iz 2015. godine i Višeg suda u Podgorici iz marta ove godine.

Cijeneći te okolnosti, Vijeće ulcinjskog suda konstatovalo je da to ukazuje na sklonost okrivljenog ka vršenju istih krivičnih djela.

Zbog mogućnosti da ponovi isto krivično djelo, Vijeće je ocijenilo da je optužni predlog tužilaštva osnovan i Hasanagiću odredilo pitvor.

Izvor “Vijesti” saopštio je da će o pokušaju davanja mita i eventualnoj odgovornosti Tishaeve, biti obaviješteno Više državno tužilaštvo u Podgorici.

Bonus video: