TOLOŠKA ŠUMA

Eksplozija uznemirila građane Glavnog grada, požar lokalizovan

Detonacija je uznemirila brojne mještane okolnih naselja, a mnogi od njih došli i sa obližnjeg bulevara posmatrali gašenje vatrena mjestu eskplozije
81 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 27.08.2017. 18:20h

Policija se nije zvanično oglašavala povodom snažne eksplozije u podgoričkoj Tološkoj šumi, desetak minuta prije 18 sati.

Kako je “Vijestima” nezvanično saopšteno iz policije, policajci su obišli kompletan teren i nisu našli ništa što bi ukazivalo da je bačena ekplozivna naprava.

Detonacija je uznemirila brojne mještane okolnih naselja, a mnogi od njih došli i sa obližnjeg bulevara posmatrali gašenje vatrena mjestu eskplozije.

Par službenika policije bili su na mjestu događaja neposredno nakon eksplozije, ali su ubrzo otišli i ostavili vatrogasce da obuzdaju požar. Neki od očevidaca tvrdili su da je najprije izbio požar a zatim došlo do eksplozije, dok su drugi govorili da je zapravo eksplozija izazvala požar na tridesetak metara od trafostanice.

Do požara je došlo preko puta Luk oil pumpe u Tološkoj šumi.

"U 17:41 časova dojavljeno je da gori trava i borovi iza reciklažnog dvorišta u Tološima. Ekipe su stigle na lice mjesta u 17:50, a požar je lokalizovan u 17:59. U gašenju su učestvovalo dva vozila i pet vatrogasaca. Nismo uočili bilo što neobično, niti čuli bilo kakvu eksploziju. Trafostanica koja se nalazi u blizini nije oštećena u požaru", rekao je komandira Službe zaštite Andrija Čađenović.

Galerija

Galerija