Kraljevčanin uhapšen u Budvi: Pljačkao turiste na Slovenskoj plaži?

Inspektori napravili zasjedu i uhvatili Marića na djelu
119 pregleda 0 komentar(a)
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.08.2017. 06:48h

Buvanska policija uhapsila je juče srpskog državljanina Radovana Marića (56) iz Kraljeva koji se sumnjiči da je izvršio tri krađe na Slovenskoj plaži u Budvi.

Kraljevčanin je, kako saznajemo, uhapšen u policijskoj zasjedi.

Policijski inspektori kojima je ranije prijavljeno da je na toj plaži primijećen stariji muškarac za koga se sumnja da je onaj zbog koga se dešavaju učestale krađe.

Turisti i mještani koji se kupaju na popularnom kupalištu počeli su da prijavlju da im nestaju dragocjenosti, mobilni telefoni , novac i ostale lične stvari, koje bi ostavljali ispod suncobrana, dok su odlazili da se okupaju u moru.

Mariću su inspektori stavili lisice nakon što je „uspješno“ obavio još jednu krađu, pa su ga sa dokazima priveli u stanicu policije gdje je zadržan.

Policijski inspektori imaju dokaze da je izvršio tri krađe, zbog čega mu se stavlja na teret krivično djelo teška krađa u produženom trajanju i on će danas biti priveden osnovnom državnom tužiocu u Kotoru. Marić je navodno došao u

Budvu na ljetovanje. Inspektori su pretresom stana u kome je boravio Kraljevčanin, pronašli dio ukradenih stvari i dragocjenosti, koje su vraćene vlasnicima.

Tokom proteklih dva mjeseca budvanski inspektori su uhapsili šest državljana Srbije, te Bosne i Hercegovine, koji su došli na ljetovanje u Budvu, a vršili su krađe na plažama i apartmanima i stanovima.

Gotovo svakoga ljeta sa gostima u Budvu dolaze i džeparoši i sitni lopovi, kojima su glavne mete kupači na gradskim plažama.

Bonus video: