Mejveder pokazao ko je najveći šampion: Mekgregor odustao u 10. rundi

Mekgregor se držao u ringu u prvih pet rundi, mada je bilo jasno da je Mejveder tehnički superiorniji i da samo čeka šansu da krene naprijed
77 pregleda 25 komentar(a)
mejveder, Foto: Reuters
mejveder, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2017. 05:55h

Flojd Mejveder je potvrdio da je jedan od najvećih šampiona svih vremena - u borbi vijeka, savladao je Konora Mekgregora, prekidom u 10. rundi i ostvario 50. pobjedu u isto toliko mečeva u profi-ringu.

Amerikanac je u drugom dijelu borbe sa bokserskim debitantom, a nekadašnjim UFC šampionom, pokazao sav svoj talenat i moć, silovito lomio otpor protivnika, koji više nije mogao da izdrži njegove nalete...

I da je Irac uspio da se odbrani, bilo je jasno da bi Mejveder preglasavanjem odnio ubjedljivu pobjedu.

"Znao sam da je dobar, ali je bolji nego što sam očekivao. Izuzetno je opasan, koristi različite uglove. Znao sam, međutim, da sam bolji od njega. Mislim da smo pružili navijačima ono što su željeli", kazao je Mejveder, koji je, zvanično, završio karijeru, sa najboljim skorom u istoriji profesionalnog boksa.

"Ovo je moja posljednja borba. Izabrao sam pravog partnera za posljednji ples", kazao je Mejveder.

Mekgregor se držao u ringu u prvih pet rundi, mada je bilo jasno da je Mejveder tehnički superiorniji i da samo čeka šansu da krene naprijed.

Od pete runde je krenula njegova dominacija, Amerikanac je još jednom potvrdio da je neprevaziđeni taktičar, bokser koji ima razrađen plan i koji nepogrešivo reaguje u trenucima kada vidi slabosti rivala.

"On je čvrst, nije snažan toliko, ni brz, već strpljiv i pametan. Pokazao je da je veliki šampion. Mislim da sam pokazao da mogu da se borim na ovom nivou, da sam bio blizu u dobrom dijelu meča, rekao je Mekgregor.

Procjene su da će Mejveder iz ove borbe izaći bogatiji za oko 200 miliona, dok je Mekgregor poraz naplatio zaradom od oko 100 miliona dolara.

Bonus video: