Joković: Crnogorski karatisti i na SP pokazaće kvalitet

"Ubijeđen sam da ćemo se sa Tenerifa, sa SP za kadete, juniore i mlađe seniore, vratiti sa medaljom“, kazao je Joković agenciji MINA.
99 pregleda 1 komentar(a)
Karatisti, kadeti, juniori i mlađi seniori, Foto: Mina
Karatisti, kadeti, juniori i mlađi seniori, Foto: Mina
Ažurirano: 26.08.2017. 10:25h

Crnogorski karatisti i na Svjetskom prvenstvu (SP) za kadete, juniore i mlađe seniore na Tenerifama pokazaće svoj kvalitet i da za budućnost tog sporta u Crnoj Gori ne treba brinuti, kazao je predsjednik Karate saveza Vladimir Joković.

Tenerife će najbolje mlade karatiste svijeta okupiti od 25. do 29. oktobra.

Joković i direktor reprezentacije Dragoljub Fatić posjetili su crnogorske karatiste koji su od srijede na pripremama u Kolašinu.

Predsjednik Karate saveza kazao je da stasava nova generacija crnogorskih karatista, od koje se očekuje da nasatavi tradiciju osvajanja medalja na svim značajnijim i najvećim međunarodnim karate takmičenjima.

„Zadovoljan sam onim što sam vidio. Stasava nova generacija, izuzetno talentovana. Oni su garant svijetle budućnosti crnogorskog karatea i za to ne treba brinuti. Naporno se trenira, svi su raspoloženi za rad, selektori i takmičari. Ubijeđen sam da ćemo se sa Tenerifa, sa SP za kadete, juniore i mlađe seniore, vratiti sa medaljom“, kazao je Joković agenciji MINA.

On je istakao da na Tenerifama najviše očekuje od već dokazanih – Marija Hodžića i Nenada Dulovića.

„Najviše se očekuje od Marija Hodžića koji ima seniorsku bronzu iz Izmita i Nenada Dulovića, osvajača srebrne medalje na EP u konkurenciji mlađih senora u Sofiji“, kazao je Joković.

Selektor Slavenko Bajić kazao je da u Kolašinu prvi ciklus priprema za Tenerife odrađuje 40 reprezentativaca sa šireg reprezentativnog spiska.

„Radimo kvalitetno, možemo biti zadovoljni uslovima tehničkog organizatora Karate kluba Gorštak. Na trenizima je 40 reprezentativaca sa šireg spiska. Na žalost moramo ga skratiti i na SP učestvovaće samo oni najbolji“, kazao je Bajić.

On je, komentarišući status njegove selekcije, kazao da su mlađi seniori u dobrom sastavu predvođeni Hodžićem i Dulovićem.

„Siguran sam da ćemo i na Tenerifama imati zapaženu ulogu. Ne želim da obećavam, ali će momci biti spremni za to takmičenje i konkurentni za najviši plasman“, kazao je Bajić.

On je naglasio da najbolje takmičare očekuju nastupi na turnirima Premijer lige, na kojima će se skupljati bodovi za Olimpijeske igre.

Na pripremama u Kolašinu, osim Bajića, sa takmičarima rade i selektori u borbama Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Rašo Vukićević i katama Nela Tatar i Slavka Maksimović.

Bonus video: