Sve miriše na nove trofeje

S obzirom na to da se još ne zna da li će se u Budvi iduće sezone igrati odbojka, te da Budućnost nije dovodila pojačanja ovog ljeta, i da će se, vjerovatno, ponovo osloniti na mlađane snage, jasno je da je Jedinstvo apsolutni favorit u predstojećoj sezoni...
114 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: OK Jedinstvo
OK Jedinstvo, Foto: OK Jedinstvo
Ažurirano: 25.08.2017. 23:22h

U praktično neizmijenjenom sastavu, odbojkaši Jedinstvo Bemaxa počeli su pripreme za sezonu u kojoj ih prvi put u klupskoj istoriji očekuje odbrana oba trofeja na domaćoj sceni, ali i debi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Od igrača koji su prošle sezone osvojili prvu duplu krunu, nema jedino srednjeg blokera Radoslava Ćuka, ali su Bjelopoljci produžili saradnju sa primačem Jovanom Delićem i tehničarom Strahinjom Kuburovićem, koji su prošlog ljeta stigli u Jedinstvo.

Uz to, Jedinstvo je zadržalo i sve ostale domaće igrače, počev od kapitena Vladana Rudića, preko Ljubomira Popovića, Stefana Bugarina...A iz Jedinstva najavljuju i neka pojačanja, ali i fokus na rad sa mlađim kategorijama, kako bi nakon naredne dvije godine izvršili uspješnu smjenu generacija.

S obzirom na to da se još ne zna da li će se u Budvi iduće sezone igrati odbojka (osnivanje novog gradskog kluba zavisi od odluke Skupštine budvanske opštine, dok u prošlogodišnji klub Budvansku rivijeru teško da ko želi da uloži novac, imajući u vidu silne dugove), te da Budućnost nije dovodila pojačanja ovog ljeta, i da će se, vjerovatno, ponovo osloniti na mlađane snage, jasno je da je Jedinstvo Bemax apsolutni favorit u predstojećoj sezoni...

"Odlučili smo da startujemo na gradskom stadionu sa vježbama na otvorenom, a nakon izvjesnog vremena prelazimo u sportsku dvoranu kako bi nastavili pripreme. Ove godine po prvi put nastupićemo i u Ligi šampiona, što je veliki izazov za nas i potrudićemo se da se što bolje pripremimo u svakom smislu. Nas pored evropskih očekuju i obaveze u domaćem Prvenstvu i Kupu u kojima branimo osvojene trofeje što neće biti ni malo lak zadatak", kazao je šef stručnog štaba Darko Prebiračević.

Bazični dio priprema Jedinstvo Bemax će odraditi u Bijelom Polju, a u planu je veliki broj kontrolnih utakmica sa ekipama iz zemlje i regiona. Sve će to bti lakše uz generalnog sponzora, kompaniju Bemax, sa kojom je produžena saradnja i na predstojeću sezonu.

"Posjedujemo sve što nam je potrebno za kvalitetan rad u ovom dijelu priprema. Mnogo je bitno da uvodni dio teče onako kako smo i planirali da bi kasnije ekipa na taj bazični, nadogradila i tehnički dio i igru. Pored rada na sportskom stadionu, uključićemo i rad u teretani za par dana. Imamo dovoljno vremena da se dobro pripremimo za obaveze koje nas očekuju u nastupajućoj sezoni", kazao pomoćni trener Jedinstva, Mladen Miladinović.

Prebiračević trenutno na raspolaganju ima 14 igrača. To su Ljubomir Popović, Stefan Bugarin, Vladan Rudić, Balša Bulatović, Strahinja Kuburović, Jovan Delić, Marko Magdelinić, Luka Bulatović, Igor Kojović, Nihad Dizdarević, Vladan Vukić, Marko Tomić, Dražen Konatar, Matija Cincur, Mladen Pavićević i Blažo Đuretić.

"Ponovo je na okupu tim od prethodne godine, pred kojim su brojni zadaci, i izazovi. Naš cilj je da odbranimo odlične rezultate koje smo postigli tokom prošle sezone, ali smo svjesni da će biti teško. Očekuju nas obaveze i na domaćoj, i evropskoj sceni, ali se nadamo da ćemo ponovo obradovati našu publiku", kazao je kapiten Vladan Rudić.

Jedinstvo Bemax će debitovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv kiparske Omonije. Prvi meč igra se 18.oktobra u Nikoziji, dok je revanš 22. oktobra u Bijelom Polju.

Bonus video: