Policajci i dalje prikupljaju podatke protiv advokatice

Advokatica Novaković ranije je novinarki “Vijesti” rekla da je izvršiteljka kriva, jer je dozvolila izvršenje iste presude više puta
65 pregleda 1 komentar(a)
Potpisivanje, dokumenti, Foto: Shutterstock
Potpisivanje, dokumenti, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.08.2017. 18:54h

Pljevaljsko Osnovno državno tužilaštvo još nije utvrdilo za koliko je novca navodno oštećen budžet u predmetu protiv advokatice iz te opštine Zorice Novaković, osumnjičene da je iste presude slala više puta na izvršenje.

“Predmet advokatice Z. N. iz Pljevalja nalazi se u fazi prikupljanja potrebnih obavještenja kod Uprave policije Centra bezbjednosti Pljevlja, nakon čega će biti proslijeđen vještaku ekonomske struke”, odgovoreno je Vijestima iz tog tužilaštva.

Specijalno državno tužilaštvo nedavno je vratilo kolegama u Pljevljima predmet protiv advokatice, navodeći da zasada nema elemenata krivičnog djela za koje je nadležno tužilaštvo na čijem je čelu Milivoje Katnić.

Iz pljevaljskog tužilaštva ranije su proslijedili predmet kolegama iz Specijalnom, konstatujući da je to njihova nadležnost zbog, kako su naveli, sume za koju je oštećen budžet.

Sada, međutim, tvrde da se ne može utvrditi o kojoj je sumi riječ - prije nego što se uradi vještačenje.

Izvršiteljka iz Pljevalja Snežana Begović u aprilu je prijavila Novaković, napisavši da joj je u jednom broju predmeta, u kojima je spor izgubila država, po dva puta tražila postupke izvršenja po istim presudama.

Novakovićeva je ranije rekla “Vijestima” da je izvršiteljka kriva za to, jer je dozvolila izvršenje iste presude više puta.

“Ja sam možda slučajno pogriješila, nije mi bila namjera, ali izvršiteljlca je ta koja je trebalo da provjeri te stvari”, rekla je Novakovićeva “Vijestima”.

Begovićeva je tvrdila da ne bježi od odgovornosti, ali da je nadležnima sve prijavila čim je otkrila šta se dešava.

“Određeni broj tih presuda jeste sproveden zbog neažuriranog kompjuterskog sistema... Čim sam primijetila, ja sam reagovala", rekla je Begovićeva.

Ona je tada postavila i pitanje odgovornosti zaštitnika imovinsko pravnih interesa države što je dio tih presuda izvršen, jer ni država nije nijednom prigovorila na ta izvršenja.

Bonus video: