Svetilište Formule 1 - muzej Mihaela Šumahera

Mihaelov sin Mik ovog vikenda voziće počasni krug na stazi Spa Frankoršamp u Belgiji, i to u bolidu Benetona, u kojem je njegov otac 1994. osvojio prvu titulu prvaka svijeta, a prije 25 godina ostvario prvu pobjedu u Formuli 1
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2017. 14:14h

Prošlo je skoro četiri godine od kada je Mihael Šumaher u kritičnom stanju, u vještački održavanoj komi, nakon nesreće koja se dogodila krajem decembra 2013. godine.

U čast jednog od najboljih vozača Formule 1 svih vremena i jednog od najboljih sportista 21. vijeka, na proljeće 2018. godine u Kelnu će biti otvoren muzej Mihaela Šumahera, u kome će biti izloženi bolidi u kojima je vozio, njegova oprema, trofeji...

Menadžerka Mihaeala Šumahera Sabina Kem najavila je da će muzej u Kelnu biti pravo svetilište ljubitelja auto-moto sporta i Šumijevih obožavalaca.

"Muzej Mihaela Šumahera trebalo bi da bude velika satisfakcija za sve ono što je uradio tokom karijere. Biće to mjesto za navijače, prijatelje moto-sporta, za sve koji su zainteresovani... Za njegove fanove koji su ga pratili tokom karijere više od dvije decenije, za one koji znaju, a i one koji će saznati da je on dio istorije", kazala je Kem.

Kao uvod u otvaranje, njegov sin Mik ovog vikenda voziće počasni krug na stazi Spa Frankoršamp u Belgiji, i to u bolidu Benetona, u kojem je njegov otac 1994. osvojio prvu titulu prvaka svijeta, a prije 25 godina ostvario prvu pobjedu u Formuli 1.

Bonus video: