U ZATVORU U SREMSKOJ MITROVICI

Vladimir Roganović počeo štrajk glađu: Želi da kaznu izdržava u Crnoj Gori

Advokat navodi da je Roganović u zatvoru "u potpunosti izolovan, bez mogućnosti kontakta s drugim zatvorenicima".
130 pregleda 5 komentar(a)
Vladimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Roganović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.08.2017. 13:57h

Novljanin Vladimir Roganović, koji u zatvoru u Sremskoj Mitrovici izdržava zatvorsku kaznu, počeo je štrajk glađu, jer mu nije omogućeno da kaznu izdržava u Crnoj Gori, čiji je državljanin, saopštio je danas njegov advokat Jakša Peković, javlja Blic.

Roganović je uhapšen u Beogradu u maju zbog posjedovanja lažnih dokumenata.

On je osuđen na osmomjesečnu zatvorsku kaznu, a juče je počeo štrajk glađu u znak protesta zbog odluke Prvog osnovnog suda u Beogradu kojom mu je "onemogućeno" da zatvorsku kaznu izdržava u Crnoj Gori, naveo je u pisanoj izjavi njegov advokat.

"Takvom odlukom suda mu je onemogućeno da učestvuje u sudskim postupcima pred sudovima u Crnoj Gori i da iznese odbranu u vezi sa optužbama o kojima su izvještavali srpski i crnogorski mediji. Zbog navedenog, ugrožena je bezbjednost njegove cjelokupne porodice o čemu govore i dva atentata u kojima je njegov stric lišen života u julu, a brat teško povrijeđen aprila ove godine", naveo je Peković, prenosi Blic.

On dodaje da je Roganović u zatvoru "u potpunosti izolovan, bez mogućnosti kontakta s drugim zatvorenicima".

Roganoviću je krajem jula u Herceg Novom ubijen stric Niko Roganović, dok je njegov brat od strica Duško, u aprilu u istom gradu, ostao bez obje noge u eksploziji automobila kojim je upravljao.

Preporučujemo za Vas