Boje jutra: Šta kaže autor hrvatske reforme obrazovanja?

Kako su morska strujanja oblikovala Adu te u kakvom je stanju rijeka Bojana iz koje su Ulcinjani nekad pili vodu, za Boje jutra govore ekolozi i ribari.
96 pregleda 2 komentar(a)
Boris Jokić, Foto: Jutarnji.hr
Boris Jokić, Foto: Jutarnji.hr
Ažurirano: 25.08.2017. 05:11h

U Bojama jutra 25. avgusta razgovaramo s Borisom Jokićem, bivšim predsjednikom Ekspertske grupe koja je radila na reformi obrazovanja u Hrvatskoj, a čiji je dio programa rada prepisao Zavod za školstvo Crne Gore. Saznajte zbog čega je proces reforme u Hrvatskoj bio prekinut, zašto je tim od 500 stručnjaka na čelu sa Jokićem podnio ostavku, te može li reforma uopšte zaživjeti.

Kako su morska strujanja oblikovala Adu te u kakvom je stanju rijeka Bojana iz koje su Ulcinjani nekad pili vodu, za Boje jutra govore ekolozi i ribari.

Pogledajte kako je bilo na koncertu poznatog hrvatskog kantautora Ibrice Jusića.

Govorimo i o ljetnjoj pozornici koja bi u oktobru trebalo da bude postavljena u Podgorici, iznad sastavaka rijeka Morače i Ribnice.

Ugostićemo i načelnika Službe za inspekcijske poslove Opštine Tivat, Jovicu Stojkovića.

Koliko posla ove sezone imaju u kotorskom Komunalnom preduzeću, te koje aktivnosti sprovode, pitamo direktora preduzeća Mladena Lučića.

Pogledajte šta su pripremili organizatori manifestacije "Petrovačka noć".

Kao uvod u međunarodni karneval koji bi trebalo da bude održan u Tivtu sledeće godine, NVO „Maškarada“ organizuje svečanost pod nazivom „Maškarana noć“. Pogledajte kako izgledaju kolektivne maske koje će biti predstavljene.

U petak, 25.avgusta u Sutomoru će biti održano „Spičansko veče“. Naši gosti prikazaće kako izgleda spičanska nošnja, te podijeliti običaje vezane za čuvenu spčansku svadbu.

U Podgorici će uskoro biti održana manifestacija „Oda života“ u okviru koje će građani moći da se upoznaju s kulturnim djelovanjem drugih naroda. Detalje otkrivamo u jutarnjem programu.

Glavne naslove dnevne štampe komentariše Predrag Nikolić iz Monitora.

Bonus video: