Izbor umjetnika po mjeri publike

Amanda Stojović nastupala je na operskim scenama Beča, Ljubljane, Maribora, Rijeke, Beograda, Zagreba, Osake gdje je sarađivala sa svjetski priznatim dirigentima
61 pregleda 0 komentar(a)
Amanda Stojović, Foto: Slavica Kosić
Amanda Stojović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 24.08.2017. 12:36h

Veče klasične latino muzike u izvođenju Novljanke mecosopranistkinje Amande Stojović i crnogorskog gitarističkog dua koji čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović bilo je lijep doživljaj za publiku preksinoć na tvrđavi Forte mare. Muzika Rodriga, Vilja-Lobosa, De Falje i Pjacole, ako je suditi po aplauzima i reakciji bila je pravi izbor umjetnika koji su svoje emocije prenijeli i na publiku.

Amanda Stojović i Crnogorski gitaristički duo sarađuju uspješno već devet godina, a samostalno nastupaju na pozornicama širom svijeta.

Amanda Stojović je solistkinja Mariborske i Riječke opere, u Herceg Novi je došla mjesec nakon premijere “Aide” koja je u koprodukciji riječkog HNK-a i Festivala Opatija izvedena u sklopu Riječkih ljetnih noći. Amanda je nastupila u vokalno i interperetativno zahtjevnoj ulozi Amneris (kćerke faraona). Predstava rađena povodom 60-godišnjice postojanja opatijske Ljetne pozornice i Opatijskog festivala, kojoj je prisustvovalo preko 2.000 ljudi, kritika je ocijenila veoma uspješnom.

Podsjećamo da je Amanda Stojović uspješno debitovala ulogom Amneris rame uz rame sa jednom od najvećih Aida XXI vijeka - Fiorencom Čedolins i čuvenim tenorom Pierom Đulijaćijem u Tokiju prije tri godine.

Amanda Stojović nastupala je na operskim scenama Beča, Ljubljane, Maribora, Rijeke, Beograda, Zagreba, Osake gdje je sarađivala sa svjetski priznatim dirigentima.

Crnogorski gitaristički duo (Montenegrin guitar duo) jedan je, kažu kritičari, od najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni. Nastupali su u prestižnim dvoranama i na festivalima na skoro svim kontinentima.

Bonus video: