Konstrukcije slike putem dekonstrukcije

Na izložbi u Dukley Gallery, biće izloženi radovi nastali tokom umjetnikovog boravka u sklopu redovnog rezidencijalnog programa Dukley European Art Community
0 komentar(a)
Tomek Baran, Foto: Dukleyart.me
Tomek Baran, Foto: Dukleyart.me
Ažurirano: 24.08.2017. 12:49h

Izložba poljskog umjetnika Tomeka Barana, u organizaciji Dukley European Art Community, biće otvorena večeras u Dukley Gallery u Budvi u 18 sati.

Slikar Tomek Baran, rođen je 1985. godine. Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Krakovu, fakultet slikarstva, 2010. godine. Njegove samostalne izložbe bile su organizovane u galeriji savremene umjetnosti “Bunkier Sztuki“, u galeriji “AS“, i u galeriji “Delikatesy“ u Krakovu, kao i u “MDS“ galeriji u Vroclavu. Baran je takođe učestvovao na mnogim grupnim izložbama, kako u rodnoj Poljskoj, tako i u inostranstvu.

Na izložbi u Dukley Gallery, biće izloženi radovi nastali tokom umjetnikovog boravka u sklopu redovnog rezidencijalnog programa Dukley European Art Community.

“Latinska riječ 'gradient' derivat je riječi 'gradiens' i znači 'putovanje', korak ili hod. Ciklus slika na akvarel papiru 'gradijent' obojen je bojom pomoću spreja, i akrilika i poteže temu konstrukcije slike putem dekonstrukcije. Bez referenci na realnost, govoreći o sopstvenoj materijalnosti, ove slike očaravaju oči svojom vizuelnošću preklapanja, boje i zamućenja”, približio je motivaciju i karakter aktuelnih radova, umjetnik Tomek Baran.

Bonus video: