Crnogorske dive na otvaranju Operosa Montenegro Opera Festivala

Dirigent Eraldo Salmeiri, kome je ovo treća produkcija za “Operosu” smatra da je muzika Čajkovskog veoma bliska ukusu publike i samih izvođača
62 pregleda 0 komentar(a)
Operosa Montenegro Opera Festival, Foto: Operosa Opera Festival
Operosa Montenegro Opera Festival, Foto: Operosa Opera Festival
Ažurirano: 23.08.2017. 09:03h

Operosa Montenegro Opera Festival - jedini operski festival u Crnoj Gori, koji svake godine, tokom pet dana trajanja okuplja internacionalne operske umjetnike i eksperte, mlade talente, kao i goste iz cijelog svijeta biće otvoren večeras koncertom “ Crnogorske Dive ” na tvrđavi Forte Mare u 21 sat. Natupiće tri sjajne sopranistkinje Olivera Tičević, Marijana Šovran i Milica Milanović zajedno sa gostujućim gudačkim orkestrom “Rocher” iz Srbije.

Umjetnička direktorica i osnivač festivala Katerina Hataja podsjetila je da već 11 godina “Operosa” promoviše mlade talente i najavila program festivala, čiji će centralni događaj biti premijera opere “Jolanta” Petra Iljiča Čajkovskog koja je okupila umjetnike iz Italije, Austrije, Velike Britanije, Rusije, Ukrajine, Egipta, Srbije i Bugarske.

Dirigent Eraldo Salmeiri, kome je ovo treća produkcija za “Operosu” smatra da je muzika Čajkovskog veoma bliska ukusu publike i samih izvođača.

Reditelj Ešli Din prvi put sarađuje sa “Operosom” i zahvalan je što mu je pružena prilika da radi baš operu “Jolanta”, za koju se može reći da je nalik bajci.

Premijera opere Jolanta biće održana 25. avgusta, a u okviru Operose biće održan i baletsko-operski performans i “Trenutak za klasiku u starom gradu” na trgu Belavista, a završni gala koncert na kome će nastupiti Jan Wierzba, dirigent, Basma Edrees, violina i Operosa Opera Festival orkestar biće održan 27. avgusta na ljetnoj pozornici Kanli kula.

Bonus video: