DPS Nikšić: Napad na libijske studente kukavički čin

Naročito je, kako se navodi, skandalozno što su napadnuti Libijci studenti, koji su baš Nikšić odabrali kao grad u kojem će sticati svoje obrazovanje
61 pregleda 2 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 22.08.2017. 16:50h

Nikšićki odbor Demokratske partije socijalista (DPS) najoštrije je osudio napad na studente iz Libije koji se u ponedjeljak dogodio u tom gradu, ocjenjujući da se radi o skandaloznom i kukavičkom činu.

Iz DPS-a su, takođe, pozdravili brzu reakciju nadležnih državnih institucija na rasvjetljavanju tog incidenta.

„Fizički obračun sa bilo kojim gostom u našem gradu je sraman i kukavički čin, kojim se nanosi ljaga Nikšiću i Nikšićanima, posebno ako je riječ o ljudima druge vjere, nacije, rase ili bilo kog ličnog opredjeljenja“, kaže se u saopštenju.

Naročito je, kako se navodi, skandalozno što su napadnuti Libijci studenti, koji su baš Nikšić odabrali kao grad u kojem će sticati svoje obrazovanje.

Iz DPS-a su poručili da je Nikšić otvoren domaćinski grad, spreman da primi svakog dobronamjernog gosta, poznat po toleranciji i multietničkom skladu, koji je znao da očuva mir i stabilnost i tokom mnogo težih vremena prepunih izazova.

„Zbog našeg Nikšića i nas Nikšićana, kao i zbog svih naših uvijek dobrodošlih gostiju, ne smijemo dozvoliti da se ikad više ponovi nešto ni približno slično ovom vandalskom činu“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: