Zlatičanin najavljuje novi napad na titulu: Kad nema straha, onda možete sve

Doživio sam u januaru prvi poraz u karijeri i mislim da nema čega više da se plašim, jer se borcu uvijek mota po glavi 'a šta ako se desi poraz'. Sada više ne moram da razmišljam o tome. Kada se oslobodite straha onda možete sve”, kazao je Zlatičanin za "Sportklub"
55 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Zlatičanin, Foto: Filip Roganović
Dejan Zlatičanin, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.08.2017. 13:07h

Dejan Zlatičanin, nekadašnji profesionalni svjetski šampion u lakoj kategoriji, u verziji WBC, počeo je sa ozbiljnim pripremama za povratak u ring i, kako najavljuje, napad na novu titulu.

Zlatičanin je pojas izgubio porazom od Majkija Garsije, krajem januara ove godine, imao vremena da sabere utiske, da bi krenuo u nove izazove.

"Naravno da mi je cilj osvajanje svjetske titule. Želim i uradiću sve što je u mojoj moći da to i ostvarim. Doživio sam u januaru prvi poraz u karijeri i mislim da nema čega više da se plašim, jer se borcu uvijek mota po glavi 'a šta ako se desi poraz'. Sada više ne moram da razmišljam o tome. Kada se oslobodite straha onda možete sve”, kazao je Zlatičanin za "Sportklub".

U centru pažnje bokserske javnosti ovih dana je borba Flojda Mejvedera i UFC šampiona Konora Mekgregora, 26. avvgusta u Las Vegasu.

Za mnoge ljubitelje boksa, riječ je o borbi koja donosi samo veliku zaradu, ali ne i spektakl u ringu.

Okršaj koji će bez ikakve sumnje biti spektakl i o kojem će se pričati i pisati dugo, možete da gledate na Sport Klubu.

“Mislim da ova borba nije dobra ni za boks ni za UFC, jer ko god da pobijedi poniziće ili boks ili UFC. To je borba zbog novca, zbog zarade, zbog spektakla koji će biti napravljen oko tog duela. Mejveder je najbolji defanzivac u istoriji boksa, a Mekgregor je smiješan momak, kada je boks u pitanju. Olimpijski šampion kad ulazi u profesionalne bokserske vode ne može da računa da će uspjeti da dođe do prilike da se bori za svetsku titulu. Mislim da će Mejveder imati lagan posao protiv Mekgregora”, naglasio je Zlatičanin.

Bonus video: