HN: Policija pronašla pištolj i municiju, protiv državljanina BiH podnijeta krivična prijava

"Pretresom stana je pronađen pištolj marke „CZ“, model M-70, cal. 7,65 mm, sa pet metaka u okviru, za koji B.P. ne posjeduje oružni list", kazali su iz Uprave policije
156 pregleda 0 komentar(a)
Walter pištolj, Foto: Shutterstock.com
Walter pištolj, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 22.08.2017. 10:59h

Hercegnovska policija pronašla je i odutela pištolj sa municijom i protiv B.P. (66) iz Bosne i Hercegovine podnijela krivičnu prijavu.

On je osumnjičen da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Herceg Novi pronašli su i oduzeli pištolj sa municijom u ilegalnom posjedu. Protiv osumnjičenog B.P. (66), državljanina Bosne i Hercegovine sa boravkom u Herceg Novom, je podnijeta krivična prijava. Naime, službenici CB Herceg Novi su, postupajući na osnovu operativnih saznanja a uz prethodno pribavljenu naredbu sudije za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom, juče izvršili pretres stana B.P. u Herceg Novom.Pretresom stana je pronađen pištolj marke „CZ“, model M-70, cal. 7,65 mm, sa pet metaka u okviru, za koji B.P. ne posjeduje oružni list. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom, koji je naložio da se protiv B.P. podnese krivična prijava u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Oružje i municija će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja" , saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: