JE LI TROJKA U CRNOJ GORI

Milošević viđen na Cetinju u bijeloj "tojoti"?

"Vijestima" je iz više izvora rečeno da su oni primijećeni u prijestonici, a iz policije je potvrđeno da su provjeravali taj podatak
880 pregleda 26 komentar(a)
Mario Milošević, Foto: Pnimg.net
Mario Milošević, Foto: Pnimg.net
Ažurirano: 21.08.2017. 12:52h

Crnogorska kriminalistička policija provjerava kriju li se na Cetinju Mario Milošević, Vukan Vujačić i Igor Mašanović, osumnjičeni za ubistvo Radomira Đuričkovića.

"Vijestima" je iz više izvora rečeno da su oni primijećeni u prijestonici, a iz policije je potvrđeno da su provjeravali taj podatak.

Izvor "Vijesti" tvrdi da je Milošević prije par dana viđen u bijeloj "tojoti" kojom je upravljala ženska osoba.

Prema pouzdanim saznanjima "Vijesti" upravo u tom gradu krili su se i nedugo nakon ubistva Cetinjanina, nakon čega su prebačeni u "štek" u budvanskom naselju Laze.

Sagovornici iz bezbjednosnih krugova tvrde da ih je u tom gradu krio Budvanin koji je član kavačkog kriminalnog klana.

Iz Budve su navodno ponovo prebačeni i sakriveni na Cetinju, jer je budvanskom inspektoru prijavljeno da je Podgoričanin Milošević viđen u Lazima.

Inspektor je to navodno prijavio šefovima budvanske policije, ali je signal da ih sklone neko navodno poslao i jatacima osumnjičenih za ubistvo.

Miloševića i Cetinjane Vujačića i Mašanovića tužilaštvo sumnjiči da su u oktobru 2016. godine likvidirali Đuričkovića ispred lokala "Konoba" na Cetinju. Na njega je pucano iz vozila u pokretu. Dan kasnije policija je pronašla zapaljen plavi "megan" za koji se sumnja da su koristile ubice.

Izvor blizak porodici pokojnog Đuričkovića kazao je "Vijestima" da je Milošević duže od mjesec prije likivdacije gotovo svaku noć sjedio u društvu Podgoričanina. Navodno, Milošević je na taj način pratio navike i kretanje Đuričkovića.

"Na Cetinje ga je doveo naš sugrađanin. Sjedjeli su gotovo svaku noć u kafiću nadomak Radomirove kuće i kartali. Zbog toga Radomir nije ni sumnjao u njega, a ovaj je to iskoristio", kazao je sagovornik lista.

Motiv Đuričkovićeve likvidacije istražitelji ni do danas nijesu saopštili.

Ubijeni Đuričković bio je kum Gorana Radomana koji je u februaru 2015. ubijen u Beogradu i rođak Gorana Đuričkovića, likvidiranog u oktobru iste godine u Budvi. Sumnja se da je njegovo ubistvo nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova koji je počeo nakon što je krajem 2014. godine u Valensiji nestao tovar sa 200 kilograma kokaina.

Radoman je prva žrtva kokainskog rata u kom je do sada ubijeno petnaestak ljudi. Među ubijenima istražitelji su evidentirali i slučajne žrtve.

Prema policijskim informacijama ubistvo Cetinjanina plaćeno je kokainom Miloševiću, Mašanoviću i Vujačiću.

Sagovornik blizak porodici Đuričković kazao je prije dva dana da istražitelji namjerno sabotiraju tu istragu.

"Prijavljeno im je da su viđeni u Budvi, a ubicama je dozvoljeno da pobjegnu. Imamo informacije i da je bivšem šefu kotorske policije jedna osoba prijavljivala da joj Milošević šalje prijeteće poruke sa Cetinja, jer nije htjela da se 'krije' sa njim, ali da je on to odmah saznao. Ukoliko nemaju 'leđa' u policiji, kako onda to objasniti", pitao je sagovornik "Vijesti".

Ubistvo Radomira Đuričkovića nije jedino krivično djelo za koje se odbjegle ubice sumnjiče.

Prema pisanju srpskih medija, tamošnji istražitelji sumnjaju da Milošević, Vujačić i Mašanović stoje i iza pokušaja ubistva Miloša Đuričkovića, 12. maja u Beogradu.

Miloš, brat Radomira Đuričkovića tada je ranjen u vrat. Spekuliše se i da im je u tome pomogao Budvanin osumnjičen za ubistvo Đorđa Borete i dr Dragana Zečevića. Nejasno je, međutim, da li srpski organi provjeravaju jesu li Cetinjani i Podgoričanin direktno učestvovali u pokušaju ubistva Miloša Đuričkovića.

Iz beogradskog Višeg javnog tužilaštva u ovoj fazi postupka takva saznanja nisu potvrdili ali ni demantovali.

"Predmet se nalazi u predistražnoj fazi što znači da policija radi na identifikaciji lica koje je (ili koja su) učestvovala u događaju od 12. 05. 2017. godine. To je faza postupka kojom rukovodi tužilac, ali koju sprovodi policija, te se ne mogu iznositi detalji niti konkretno navoditi šta je sve utvrđeno i do čega se u predistražnom postupku došlo, jer bi to moglo imati negativan uticaj kako na sam predistražni postupak tako i na eventualno sljedeću fazu a to je istraga. Iz tih razloga Vam ne mogu ništa konkretnije reći osim da policija radi na identifikaciji izvršilaca navedenog krivičnog djela izvršenog na štetu Đuričković Miloša, kao i da se preduzimaju sve radnje i mjere u tom pravcu", kazala je "Vijestima" portparolka beogradskog tužilaštva Tatjana Sekulić.

Srpski mediji, pozivajući se na izvore iz istrage, pisali su da tamošnja policija ima saznanja da su oni posumnjali da Miloš priprema krvnu osvetu za brata, i da su krenuli prvi.

Mario Milošević navodno smatra da je Miloš Đuričković kriv i za to što mu je u eksploziji bombe poginuo najbolji drug Đorđe Sekulović, januara ove godine u Podgorici. Eksplozija se dogodila nekoliko minuta nakon ponoći u podgoričkom Bulevaru revolucije. "Megan" beranskih tablica, parkiran uz ogradu Osnovne škole “Maksim Gorki”, dignut je u vazduh.

Ima li policija volje da ih uhapsi?

Sagovornik “Vijesti” blizak porodici ubijenog Radomira Đuričkovića tvrdi da istražitelji nemaju volje da uhapse ubice.

"Uostalom, kako možemo vjerovati da policija pokušava da ih pronađe kad je, prema našim saznanjima, rođeni brat jednog inspektora OB Budva visokopozicionirani član kavačkog klana. Za članove tog klana u Beogradu odrađuje sve poslove, krije ih, pruža im logistiku. Koliko su slobodni da u ovoj državi rade šta hoće jasno je bilo i iz čitulja pokojnom Niku Roganoviću. Svi sa potjernice poslali su mu posljednji pozdrav, kako? Je li neko ispitao odakle su se javili, preko koga?", rekao je sagovornik “Vijesti”.

Dvojica će odgovarati i zbog oružja

Cetinjska policija nedavno je zbog nedozvoljenog držanja oružja i ekaplozivnih materija podnijela krivične prijave protiv Igora Mašanovića i Vukana Vujačića. Prijava protiv njih podnijeta je nakon što su rezultati vještačenja pokazaki da se na pištolju koji je u junu prošle godine policija oduzela pretresom stana i drugih prostorija koji su u vlasništvu Mašanovića, nalaze biološki tragovi osumnjičenih.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke "CZ" kal.9mm, sa okvirom u kojem je bilo devet metaka istog kalibra, a za koje I.M. nije posjedovao dozvolu za držanje, saopšteno je nedavno iz policije.