Nikšić: Uhapšen Neđeljko Perović, osumnjičen za podmetanje požara

Perović se sumnjiči da je krajem juna podmetnuo požar u mjestu Smrduša. Vatra je zahvatila veliki prostor, a požar je bio aktivan više dana, pa su pripadnici Službe zaštite i spašavanja na ovom području imali pet intervencija
117 pregleda 3 komentar(a)
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock.com
hapšenje, lisice, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 19.08.2017. 06:57h

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Neđeljka Perovića (44), iz mjesta Podbožur, osumnjičenog za namjerano izazivanje požara.

Peroviću se stavlja na teret da je 28. juna u Podbožuru paljenjem vatre na otvorenom prostoru izazvao požar velikih razmjera.

Vatra je zahvatila visoko rastinje kao i šumu, šireći se ka brdu Cerovo, a vatrogasci su od 28. juna do 18.jula na pomenutom lokalitetu imali četiri intervencije.

Perović se sumnjiči da je krajem juna podmetnuo požar u mjestu Smrduša. Vatra je zahvatila veliki prostor, a požar je bio aktivan više dana, pa su pripadnici Službe zaštite i spašavanja na ovom području imali pet intervencija.

Gorjelo je i u mjestu Kamensko gdje je 9. jula izbio požar većih razmjera koji je bio aktivan nekoliko dana. U gašenju požara bili su angažovani nikšićki vatrogasci a za njegovo izbijanje sumnjiči se Perović.

Svi požari prouzrokovali su veliku materijalnu štetu mještanima.

"Požari su bili aktivni na područjima u dužini i širini od više kilometara i biće potrebno nesto duže vrijeme za vršenje uviđaja na navedenim lokacijama, u saradnji sa vještacima odgovarajuće struke", rečeno je "Vijestima" nezvanično iz policije.

Perović je uz krivičnu prijavu sproveden Osnovnom državnom tužiocu na dalju nadležnost.

Bonus video: