U Budvi uhapšeno devet motocikista zbog vožnje u alkoholisanom stanju

Iz policije još jednom napominju da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica, ukazuju da je dominantan ljudski faktor kao uzročnik najvećeg broja saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posledicama
56 pregleda 1 komentar(a)
motocikl, vožnja motora, Foto: Shutterstock.com
motocikl, vožnja motora, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.08.2017. 12:00h

Policija je u akciji "Motocikl" na području Budve zatekla devet vozača motocikala da upravljaju pod dejstvom alkohola.

Uhapšeno je i privedeno sudiji za prekršaje u Budvi sedam osoba zbog voženje pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

Uhapšeni zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju, su

  • B.M. sa koncetracijom alkohola u krvi od 1,49 g/kg,
  • P.B. sa koncetracijom alkohola u krvi od 1,37 g/kg,
  • V.N. zatečen da upravlja sa koncentracijom od 1,19 g/kg alkohola,
  • I.S. zatečen da upravlja sa koncentraciom od 1,18 g/kg alkohola,
  • V.C. je upravljao vozilom sa koncentracijom od 1,18 g/kg alkohola,
  • M.Đ. je upravljao vozilom sa koncentracijom od 1,17 g/kg alkohola,
  • L.LJ. sa koncetracijom alkohola u krvi od 1,12 g/kg alkohola.

"Službenici Grupe policije za bezbjednost saobraćaja izdali su prekršajne naloge još petorici vozača putničkih motornih vozila koji su upravljali vozilima pod dejstvom alkohola u koncentraciji do 1g/kg"m saopšteno je iz Opraqve policije.

Akcija "Motocikl" sprovedena je u noći između 15.i 16. avgusta od 22 do 6 časova.

"Pripadnici saobraćajne policije su, tokom prethodnih sedam dana, zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, izdali 3.144 prekršajna naloga, podnijeli 355 prekršajnih prijava, oduzeli 186 vozačkih dozvola, kao i 54 para registarskih oznaka. Takođe, u prethodnih sedam dana, lišeno je slobode 87 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg".

Iz policije još jednom napominju da sve analize saobraćajnih nezgoda i njihovih posledica, ukazuju da je dominantan ljudski faktor kao uzročnik najvećeg broja saobraćajnih nezgoda, posebno onih sa najtežim posledicama, pa iz tog razloga ukazuju na neophodnost poštovanja odredbi Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima.

"Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju, da poštuju saobraćajne propise, da ne konzumiraju alkohol ako namjeravaju upravljati vozilom, da je svaka vožnja taksijem jeftinija od novčane kazne za upravljanje pod dejstvom alkohola, te da je svaka novčana kazna mnogostruko manje vrijednosti od ljudskog života. Takođe, napominjemo da će policija nastaviti sa pojačanim aktivnostima u narednom periodu, a sve u cilju povećanja stepena bezbjednosti svih učesnika u drumskom saobraćaju", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: