Zaplijenjeno pola kilograma kokaina iz Perua, uhapšen Danilovgrađanin

Sumnja se da je kokain bio namijenjen distribuciji na teritoriji Crne Gore
87 pregleda 6 komentar(a)
Kokain, Foto: Uprava policije
Kokain, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 17.08.2017. 14:36h

U zajedničkoj akciji policije i carine juče je presječen lanac krijumčarenja kokaina iz Perua, prema Crnoj Gori, saopšteno je danas iz Uprave policije MUP i Uprave carina.

Zaplijenjeno je pola kilograma kokaina visokog stepena čistoće a uhapšen je Predrag Bošković (38) iz Danilovgrada za koga se sumnja da je naručilac kokaina.

"Sumnja se da je kokain bio namijenjen distribuciji na našoj teritoriji. Nastavljaju se aktivnosti, u saradnji sa inostranim bezbjednisnim službama, na identifikovanju pošiljaoca kokaina iz ove južnoameričke države kao i eventualno drugih povezanih lica. Službenici Uprave carina su juče u jednoj od pošiljki brze pošte otkrili materiju za koju su posumnjali da je opojna droga kokain. O otkivanju sumnjive materije je obaviještena policija koja je utvrdila da se radi o kokainu težine oko 500 grama, visokog stepena čistoće, te došla do sumnje da je kokain trebalo da kao naručilac preuzme P.B.", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije MUP i Uprave carina.

Navodi se i da se sumnja da su krijumčari ove pošiljke kokaina zloupotrebljavajući legalne tokove protoka roba preko firmi koje se bave špedicijom legalnih pošiljki, pokušali da iz Perua prokrijumčare oko pola kilograma kokaina visoke čistoće, u namjeri da kokain bude stavljen u promet na području Crne Gore.

"Konkretno, krijumčari su, sumnja se, 66 manjih PVC pakovanja sakrili u unutrašnjost šest posebnih vunenih podmetača u namjeri da ih na taj način prokrijumčare u Crnu Goru do naručioca pošiljke kokaina, P.B. U ovoj namjeri osujetili su ih službenici Uprave carina. Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su na osnovu navedenog događaja, u koordinaciji sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilašvtu u Podgorici, uhapsili P.B. i on je zadržan u policijskim prostorijama do privoda nadležnom tužiocu, uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policajci i carinici u komunkaciji sa nadležnim službama iz inostranstva preduzimaju dalje aktivnosti na otkrivanju drugih pojedinosti i lica koja su bila uključena u ovaj slučaj međunarodnog krijumčarenja kokaina", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: