Uhapšen osumnjičeni za vješanje psa na Marezi

Savović je, kako saznaje TV Vijesti iz policije, priznao da je objesio psa, a njemu je na teret stavljeno krivično djelo "mučenje i ubijanje životinja" i u zakonskom roku će biti priveden nadležnom tužiocu
191 pregleda 69 komentar(a)
obješen pas, Mareza, Foto: NVO Prijatelji životinja Podgorica
obješen pas, Mareza, Foto: NVO Prijatelji životinja Podgorica
Ažurirano: 16.08.2017. 14:11h

Podgorička policija uhapsila je Podgoričanina Božidara Savovića (43) zbog sumnje da je juče objesio psa na Marezi, saznaje Televizija Vijesti.

Savović je, kako saznaje TV Vijesti iz policije, priznao da je objesio psa, a njemu je na teret stavljeno krivično djelo "mučenje i ubijanje životinja" i u zakonskom roku će biti priveden nadležnom tužiocu.

Savović radi kao baštovan firme u čijem dvorištu je obješen pas.

Tokom saslušanja, kako je kazao sagovornik TV Vijesti iz istrage, je kazao da je taj pas prethodno zaklao kokoške zbog čega je procijenio "da treba da mu presudi".

Monstruozni čin naišao je na zaprepašćenje građana i ljubitelja životinja, zbog čega je jutros održan i protest na Marezi.

„Osumnjičeno lice je identifikovano i lišeno slobode. Radi se o B.S. (43) iz Podgorice koji će tužiocu biti priveden uz krivičnu prijavu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa“, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Centra bezbijednosti su, po objavljivanju uznemirujuće fotografije obješenog psa, samoinicijativno preduzeli operativne mjere i radnje koje su ubrzo dovele do identifikovanja B.S. „Od njega je uzeta izjava a daljim radom na terenu pronađen je i leš psa“, navode iz Uprave policije.

Sumnja se da je B.S. prije dvije večeri počinio krivično djelo u naselju Mareza. Leš psa je danas otkriven u mjestu Daljam.

„Osumnjičeni B.S. je lišen slobode i biće u zakonskom roku priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo“, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: