Krivokapić: Lompar se za Crnu Goru borio riječju, poezijom, modernim iskazom...

"Modernoj i evropskoj Crnoj Gori će zato nedostajati ali će njegova zaostavština ostati trajno dobro kao putokaz na čemu moramo temeljiti snažnu i vječnu Crnu Goru"
53 pregleda 1 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.08.2017. 11:12h

Povodom smrti crnogorskog intelektualnog stvaraoca Mladena Lompara, predsjednik SDP Ranko Krivokapić uputio je telegram saučešća.

"Mladen Lompar je pripadao onom krugu crnogorskih intelektualaca koji su stali u zaštitu crnogorskog identiteta, kulture i samosvijesti u zlom vremenu kada se zbog ljubavi prema Crnoj Gori i glavom plaćalo. On se borio za Crnu Goru riječju, poezijom, vrijednim stvaralaštvom, intelektualnim angažmanom i modernim iskazom kojim je Crnu Goru jedino vidio u evropskom i mediteranskom kulturološkom krugu. I upravo je cjelokupno njegovo stvaralaštvo najbolji putokaz kako raditi za dobrobit svoje domovine koju je volio iznad svega. Mladen je bio tihi, predani ali i uporni i istrajni posvećenik Crne Gore i njene slobode. Modernoj i evropskoj Crnoj Gori će zato nedostajati ali će njegova zaostavština ostati trajno dobro kao putokaz na čemu moramo temeljiti snažnu i vječnu Crnu Goru", navodi se u telegramu Krivokapića.

Bonus video: