Brajović uputio saučešće porodici Lompar

"Iza njega će ostati ljudsko i umjetničko djelo kao neprocjenjivo kulturno nasljeđe iz kojeg će buduće generacije crpiti građu kao što je on iz dukljanskih i crnogorskih legendi i istorije, znajući da je ljudsko - prolazno, a duhovno – vječno“, zaključio je Brajović
0 komentar(a)
Mladen Lompar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Mladen Lompar, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.08.2017. 08:13h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović uputio je, povodom smrti uglednog stvaraoca Mladena Lompara, telegram saučešća njegovoj porodici.

Brajović je u telegramu naveo da je Lompar bio istaknuti crnogorski umjetnik nesvakidašnjeg dara, čije je stvaralaštvo izviralo iz daleke crnogorske istorije i tradicije, a uviralo u savremene književne tokove i pravce koji su našu književnost ucrtavali u mapu evropske i svjetske umjetnosti.

"Mladen je bio nepokolebljivi intelektualac, hrabre misli i djela u teškim vremenima za Crnu Goru i njenu budućnost", kaže se u telegramu Brajovića.

Prema njegovim riječima, Lompar je umio da vidi i predvidi, da reaguje i savjetuje, ali i da mudro obuzda sebe i druge, kako bi se sačuvao građanski mir i poštovanje, a prije svega crnogorski identitet i kultura.

"Iza njega će ostati ljudsko i umjetničko djelo kao neprocjenjivo kulturno nasljeđe iz kojeg će buduće generacije crpiti građu kao što je on iz dukljanskih i crnogorskih legendi i istorije, znajući da je ljudsko - prolazno, a duhovno – vječno“, zaključio je Brajović.

Bonus video: