Boje jutra: Šta će biti sa Adom Bojanom?

Ugostićemo prvu i jedinu harfistkinju u Crnoj Gori Milicu Kankaraš i prvu diplomiranu klarinetistkinju Milenu Kankaraš. Dvije sestre prirediće za gledaoce jutarnjeg programa mini koncert
104 pregleda 5 komentar(a)
Zatvoreno ušće Bojane, Foto: Čitalac "Vijesti"
Zatvoreno ušće Bojane, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 16.08.2017. 05:10h

"Bojana se više ne uliva u Jadran" - vijest je koja je odjeknula juče i privukla veliku pažnju građana, ljubitelja Ade Bojane i ekologa. O katastrofalnoj situaciji na Ušću, opasnosti da rijeka ubrzo postane biološki mrtva zbog kanalizacionih problema, o mogućnostima plavljenja, te rizicima od trovanja, u srijedu 16. avgusta, razgovaraćemo sa Damirom Gutićem, direktorom Uprave za vode Cne Gore i hidrologom iz Ulcinja Fuadom Hadžibetijem.

Otkrivamo kakvo blago krije naše podmorje, na šta ronioci najčešće nailaze, koja mjesta su turistima posebno interesantna za ronjenje.

Zanimljive detalje iz prošlosti Tivta otkriva nam Anita Mažibradić arhivistkinja u penziji i autorka knjige „Tivat kroz stoljeća – mjesto kmetova i gospodara".

Ugostićemo prvu i jedinu harfistkinju u Crnoj Gori Milicu Kankaraš i prvu diplomiranu klarinetistkinju Milenu Kankaraš. Dvije sestre prirediće za gledaoce jutarnjeg programa mini koncert.

Budimo vas i uz dalmatinske pjesme koje nam donosi splitska klapa “Šufit”.

Učenike i studente podsjećamo na to kako i do kada se mogu prijaviti za smještaj u đačkim i studentskim domovima.

Pogledajte o čemu sve govori roman „Naši su životi bjekstva“ crnogorskog pisca, novinara i izdavača Jovana Nikolaidisa.

Veseljko Koprivica, iz CN “Monitor” analizira aktuelnosti iz dnevne štampe. Sportski osvrt je pripremio Aleksandar Vučković iz ND “Vijesti”.

Bonus video: