Nemanja Radulović na Grad teatru

Riječ je o koncertu pod nazivom “Kanada u svjetskoj muzici“, koji Grad teatar organizuje u saradnji sa Ambasadom Kanade
81 pregleda 0 komentar(a)
Nemanja Radulović, Foto: Onwallhd.info
Nemanja Radulović, Foto: Onwallhd.info
Ažurirano: 15.08.2017. 07:29h

Muzički program Grada teatra, koji je i ovog ljeta svojoj publici ponudio nastupe izuzetnih domaćih i stranih virtuoza, završava se večeras pravim spektaklom - svjetska zvijezda, violinista Nemanja Radulović, uz klarinetistu Milana Miloševića, violinistkinje Tijanu Milošević i Kseniju Milošević, fagotistu Žarka Perišića i pijanistu Dejana Sinadinovića, nastupa u 21 i 30 na sceni Terase između crkava.

Riječ je o koncertu pod nazivom “Kanada u svjetskoj muzici“, koji Grad teatar organizuje u saradnji sa Ambasadom Kanade. Nemanju Radulovića, koji je osvojio svijet klasične muzike virtuoznim muziciranjem i avanturističkim programima, i koji je danas jedna od vodećih planetarnih zvijezda, naša publika pamti još iz vremena kada je na Gradu teatru nastupao kao vunderkind. Budvanski festival bio je među prvim promoterima nesvakidašnjeg talenta Nemanje Radulovića.

Klarinetista Milan Milošević predaje klarinet i direktor je Muzičkog odseka na Vankuver koledžu u Kanadi. Dobitnik je nagrade Savjeta za umjetnost Britanske Kolumbije, i doktorske istraživačke stipendije i nagrade za akademsku izuzetnost na ovom univerzitetu.

Violinistkinja Tijana Milošvić završila je osnovne i master studije na FMU u Beogradu, a specijalizaciju na Džulijard univerzitetu, u klasi čuvenih profesora Luisa Kaplana, Doroti Delej i Naoko Tanake. Violinistkinja Ksenija Milošević takođe pripada evropskom muzičkom vrhu - radi kao zamjenik koncertmajstora u Beogradskoj filharmoniji i nastupa u ansamblu “Double Sens” sa Radulovićem.

Fagotista Žarko Perišić diplomirao je na MA u Zagrebu, a usavršavao se u Salzburgu, na Visokoj školi za muziku “Mozarteum”, u klasi profesora Milana Turkovića i Ričarda Galera. Osvojio je brojne nagrade na solističkim i kamernim takmičenjima, a sarađuje s brojnim inostranim orkestrima i kamernim ansamblima kao solo-fagotista.

Ovaj izuzetni ansambl izvešće večeras djela “Patetični trio” Mihaila Glinke, “Klecmer u Granadi” Sida Robinoviča, Trio Faršida Samandarija, Trio za klarinet, violinu i klavir Arama Hačaturjana, i Mocartov Klarinet-kvintet u A-duru K 581.

Bonus video: