Nikolić: Medalja isplatila dugogodišnji rad

Nikolić je prošle sedmice u Santijago de Čileu osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u kategoriji do 40 kilograma.
106 pregleda 10 komentar(a)
Ivana Nikolić, Foto: Facebook
Ivana Nikolić, Foto: Facebook
Ažurirano: 14.08.2017. 17:53h

Srebrnom medaljom na kadetskom prvenstvu svijeta u Čileu isplatio se dugogodišnji mukotrpan rad i veliko odricanje, kazala je crnogorska džudo reprezentativka Ivana Nikolić.

Nikolić je prošle sedmice u Santijago de Čileu osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 40 kilograma.

Članica nikšićkog kluba Straševinaa u prva dva kola bila je bolja od Argentinke Mikaele Rohas i Ane Bijelić iz Srbije, dok je u polufinalu eliminisala Ruskinju Glafiru Borisovu.

U borbi za zlatnu medalju poražena je od Ruskinje Marine Vorobjeve.

Nikolić je ove godine osvojila i bronzanu medalju na kadetskom prvenstvu Evrope, krajem juna u litvanskom Kaunasu.

Ona vjeruje da je na početku trofejne karijere i da će medalje osvajati i kao seniorka.

"To je prva svjetska medalja u mojoj riznici. Isplatio se dugogodišnji mukotrpan trud i veliko odricanje. Za mene medalja nije iznenađenje, jer sam trenirala dva-tri puta dnevno. Sigurna sam da je to tek početak mojih velikih rezultata", kazala je Nikolić na konferenciji za novinare.

Njen trener, Jelena Mićović-Šutović, kazala da rezultat iz Čilea nije slučajnost.

"Ivana je u martu ove godine na Evropskom kupu u Zagrebu, sa tri pobjede i maksimlnim učinkom, potvrdila da je jedan od najvećih talenata svjetskog džudo sporta. Trebala je da učestvuje i na evropskom kupu u Berlinu, ali njeno putovanje je izostalo zbog nestabilne situacije u DžSCG, nedostatka novca",kazala je Mićović-Šutović.

Ona smatra da bi svjetska medalja bila i sjajnija da u finalnom meču nije bilo "diskutabilno suđenje".

"Nije Ivani doseuđen vazari, parter je trajao duže od minut i osam sekundi prije kraja izgubila. No, ovo je, svakako, rezultat kojim sa ponosi naš Klub, Nikšić i Crna Gora", kazala je Jelena Mićović Šutović.

Član stručnog štaba, psihoterapeut Veselin Piletić, podsjetio je da nijedna nacionalna selekcija u Crnoj Gori nema kompletan stručni tim i da se još ozbiljno ne shvata koliko je to važno.

"Miroslav Šutović je ozbiljno započeo priču prije osam godina, Jelena je najzaslužnija kao trener, ali Ivana je primjer kako se do rezultata stiže disciplinom i radom. Ona je biser crnogorskog sporta, ima disciplinovan um, na čemu bi trebali da joj pozavide mnogo stariji kolege. Ističe je psihološki profil, ali za njene velike rezultate u budućnosti važno je mnogo faktora, pa zavisiće i od odnosa države, kazao je Piletić.

On vjeruje da će Ivana već u septembru na juniorskom šampionatu potvrditi dominaciju.

Bonus video: