DOČEK Nove godine sa Severinom i Dinom Merlinom u Kotoru

Kotor Winter Fest u vrijeme susreta dvije godine

23942 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Kotor
Foto: Opština Kotor

Kotorske zimske fešte stigle su na pola svog puta! Nezaboravne noći u Kotoru! JEDAN GRAD • TRI PRAZNIKA • ČETIRI TRGA • 22 UČESNIKA • 65 DANA • POTPUNO NOVI DOŽIVLJAJ ZIME • Vidimo se u Kotoru!

Kotorske zimske fešte (Kotor Winter Fest), višemjesečna manifestacija koju od 1. decembra 2023. do 3. februara 2024. godine objedinjuje novoosmišljena i tradicionalna dešavanja, koja su se prethodnih godina održavala u Kotoru povodom božićnih i novogodišnjih praznika, stiže u novogodišnjoj noći na pola svog puta!

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

Najluđu noć dočekujemo na Trgu od oružja! Atmosferu će zagrijati energična grupa Toć, a u Novu godinu će nas uvesti koncert najveće regionalne pop dive Severine.

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

Prve večeri Nove godine nastupiće, prvi put na otvorenoj sceni u Kotoru, jedan i jedini – Dino Merlin, koji će građanima i posjetiocima prirediti veličanstvenu noć. U koncertni spektakl ovog muzičkog čarobnjaka uvešće nas te večeri kotorski bend The Grupa.

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

Tokom 65 dana na kotorskim trgovima i Kotorskoj rivi gostuje 22 učesnika iz države i regiona. Kotorske zimske fešte čiji je simbol Dobrotska čipka, nematerijalno kulturno nasljeđe Kotora i Crne Gore, prva je manifestacija ove vrste koja je u sebi objedinila obilježavanje svih praznika tokom posljednjeg i prvog mjeseca odlazeće, odnosno nastupajuće godine. Nastala je u želji da poveže tradiciju sa duhom vremena i naznakama budućnosti. Baš kao što sljeduje Kotoru, gradu pod zaštitom Uneska.

Prvog dana decembra na Gradskoj rivi je gradonačelnik Kotora svečano upalio prazničnu rasvjetu i kotorska riva je postala bajkoliki prostor okupljanja, a čitav grad mjesto susretanja i praznovanja. Tokom decembra za dobru svirku i raspoloženje pobrinuli su se bendovi Senkina đeca, Kukavice i muzičarka Jelena Zvicer. Koncertom Gradske muzike Kotor tradicionalno je 23. decembra je otvorena manifestacija Od Božića do Božića, a na sam dan prvog paznika u nizu, nastupili su bend Crveno i crno i fantastični Neno Belan & Fiumens.

Sretno dijete, sretan grad – moto je Novogodišnjeg dječjeg bazara koji je održan na Gradskoj rivi 28. decembra uz nastup dječijeg hora “Savo Ilić”. Djeda Mraz, Mrazice i vilenjaci krenuli su na čarobno putovanje 30. decembra, a prva posjeta u okviru Bajke za nazdravlje bila je porodilištu i dječijem odjeljenju Opšte bolnice Kotor.

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

Centralna manifestacija Čekajući Djeda Mraza uz koncert Tijane Dapčević i Zoe Kida, te dječijeg hora SPD „Jedinstvo“ 1839. Kotor biće održana na Trgu od oružja 30. decembra u podne. Na istom mjestu u večernjim satima, prvi put u Crnoj Gori na otvorenoj sceni nastupa sjajni Aleksandar Sofronijević sa orkestrom.

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

Novogodišnja tombola Doživjeti stotu održava se i ove godine u JU Dom starih “Grabovac” u Risnu u srijedu, 3. januara. Koncert SPD „Jedinstvo” 1839. Kotor biće održan u Crkvi Svetog Nikole u četvrtak, 4. januara. Sjutradan se ispred Gradske kafane Dojmi održava Novogodišnja tombola, a u subotu, 6. januara na Gradskoj rivi služimo priganice. Nastupiće crnogorska pjevačica Nina Žižić.

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

Božić proslavljamo na Trgu od oružja u nedjelju, 7. januara. Nastupaju VIS Tetra i YU Grupa.

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

Manifestacija Papalada ala maka održava se ove godine na Gradskoj rivi u ponedjeljak, 8. januara. Mali Božić ili Pravoslavnu novu godinu proslavljamo uz Gocu Tržan u subotu, 13. januara na Gradskoj rivi.

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

Na istom mjestu sljedećeg vikenda, u subotu, 20. januara goste će zabavljati Mila Nikić, a u subotu, 27. januara energični ansambl Toć pobrinuće se za dobru atmosferu i zagrijanu noć.

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

Manifestaciju Kotor Winter Fest završavamo u subotu, 3. februara. Na Gradskoj rivi nastupiće muzičar Adi Šoše, široj publici poznat po nastupu u srpskom bendu Miligram.

Opština Kotor
foto: Opština Kotor

Opština Kotor i TO Kotor potrudile su se za nezaboravne trenutke u Kotoru uz bogat program i za potpuni doživljaj zime.

Svi programi su besplatni.

Dobro došli!