Treći trijumf u nizu, kadeti peti u Leskovcu

0 komentar(a)
Muška kadetska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Muška kadetska odbojkaška reprezentacija, Foto: OSCG
Ažurirano: 12.08.2017. 18:30h

Muška kadetska odbojkaška reprezentacija Crne Gore pobjedom za peto mjestop okončala je nastup na Balkanskom prvenstvu u Leskovcu.

Izabranici Zorana Vukčevića su danas u meču za 5. mjesto savladali Rumuniju 3:0 (27:25, 25:23, 26:24).

“Kao i ranijih godina tako i ove sve utakmice između naše i rumunske selekcije su neizvjesne i dobre za gledanje. I pored ubjedljive pobjede od 3:0, ekipa je i ovog puta izvukla maksimum iz sebe i što najviše raduje pokazala karakter i veliku želju da turnir završi pobjedom", izjavio je selektor kadeta Zoran Vukčević.

Pobjeda protiv Rumunije bila je treća uzastopna za naše kadete, nakon trijumfa protiv Albanije (3:0) u posljednjem meču grupne faze, te Makedonije (3:0) u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta.

Crna Gora je dva poraza doživjela u prva dva kola u grupi, od Turske (3:2) i Grčke (3:1).

"Što se čitavog turnira tiče, itekako možemo da budemo zadovoljni prikazanom igrom. Tri pobjede i dva poraza, i to kakva poraza, koji mnogo bole ostavljaju pozitivan utisak. Sve čestitke momcima na velikoj želji i borbenosti a najviše raduje njihov odnos i pored svih zdravstvenih problema koji su ih pratili proteklih 10 dana. Moram jednog igrača da istaknem iako to nemam običaj, a to je Danilo Dubak koji je igrao na poziciji dizača i odlično odradio svoj dio posla i ako je tri godine mlađi od ove generacije”, dodao je Vukčević.

Bonus video: