SVJETSKO PRVENSTVO U ATLETICI

Srbija tuguje, Ivana Španović bez medalje

Djevojka iz Zrenjanina je skočila 6,96 metara i završila četvrta. Britni Ris (7,02) je osvojila četvrto zlato na SP, ispred Darje Klišine (7,00) i Tijane Bartolete (6,97)
78 pregleda 18 komentar(a)
Ivana Španović, Foto: Reuters
Ivana Španović, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2019. 23:10h

Ivana Španović je stigla u London da osvoji zlato na najvećoj sceni, imala je i najbolji rezultat sezone, ali je ostala bez odličja na  Svjetskom prvenstvu u atletici.

I to na volšeban način - u posljednjoj seriji je imala skok koji bi joj donio makar medalju, ali joj se otkačio broj i „skratio” let za nekoliko centimetara, na 6,91 metara.

Zbog toga je mogla samo da tuguje i gleda kako joj se ruše snovi.

Zlato je četvrti put u karijeri prigrabila legendarna Amerikanka Britni Ris sa 7,02 metra, Ruskinja pod neutralnom zastavom Darja Klišina je sa tačno sedam metara osvojila srebro, što joj je prva medalja na planetarnim takmičenjima, a treća je sa 6,97 bila olimpijska šampionka Tijana Bartoleta.

Omalena Amerikanka je u posljednjoj seriji doletjela do te dužine i za centimetar nadmašila najbolji rezultat Španovićeve, postavljen već u drugom skoku.

Djevojka iz Zrenanjina je tako prvi put nakon 2013. ostala bez odličja na velikim takmičenjima.

U međuvremenu je osvojila dvije bronze na svjetskim prvenstvima, odličje istog sjaja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, srebro i bronzu na šampionatima planete u dvorani, te tri zlata na evropskim prvenstvima (dva u dvorani, jedno na otvorenom) i srebro na EP u Cirihu 2014.

Šteta, jer je očito da nije ni tempirala formu baš najbolje. Ove godine je letjela 7,24 metra, doduše u dvorani, ali nije mogla da se tome bar približi kada je bilo najvažnije...