NAJAVILI DA ĆE PRATITI AKTIVNOSTI NADLEŽNIH

Demokrate: Tužilaštvo naložilo hitno preduzimanje radnji povodom uvreda iz Herceg Novog

Kako navode iz Demokratske Crne Gore, današnje obavještenje tužilaštva ohrabruje, ali ni u kom slučaju ne zadovoljava dok se zaslužni ne sankcionišu
5 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 10.08.2017. 16:20h

Demokratska Crna Gora saopštila je da je Vrhovno državno tužilaštvo naložilo hitno preduzimanje neophodnih radnji u predmetu u vezi sa pismom koje je dostavljeno građanima Herceg Novom, a u kom se, kako tvrde Demokrate, iznose neistine na račun te partije.

Lider Demokrata, Aleksa Bečić, pozvao je u srijedu vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da hitno obezbijedi okončanje istrage i pokrene krivično gonjenje protiv osoba koje su građanima Herceg Novog dostavile pismo u kojem se, kako je naveo, iznose neistine na račun te partije.

“Demokratska Crna Gora informiše javnost da smo danas od Vrhovnog državnog tužilaštva, preko državne tužiteljke Sonje Bošković, obaviješteni da je ovo tužilaštvo, postupajući po Urgenciji predsjednika Demokrata, a u vezi sa pismom monstruozne sadržine koje je distribuirano u susret novskim izborima, naložilo hitno preduzimanje neophodnih radnji u konkretnoj krivičnopravnoj stvari“, kaže se u saopštenju Demokrata.

Kako se navodi, današnje obavještenje tužilaštva da je naložilo hitno postupanje u tom predmetu ohrabruje, ali ni u kom slučaju ne zadovoljava, „dok u konačnom ne budemo imali pronađene i sankcionisane autore, nalogodavce i izvršioce ovog sramnog čina“.

Demokratska Crna Gora će, kako su poručili, budno i sa pojačanom pažnjom pratiti sve aktivnosti tužilaštva u vezi sa tim slučajem.

Preporučujemo za Vas