RCC pokrovitelj nagrade za najbolji studentski film Sarajevo Film Festivala

Program obuhvata igrane, dokumentarne i animirane studentske filmove u trajanju do 60 minuta. U selekciji se našlo 13 najboljih studentskih filmova iz regiona
70 pregleda 0 komentar(a)
RCC Sarajevo film fest, Foto: Rcc.int
RCC Sarajevo film fest, Foto: Rcc.int
Ažurirano: 10.08.2017. 10:17h

Savjet za regionalnu saradnju (RCC) međunarodni je partner Sarajevo Film Festivala (SFF) 2017. i pokrovitelj nagrade "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film.

Studentski film je prvi put uvršten u takmičarski program SFF-a.

"Sa namjerom da se podstakne regionalna saradnja na polju kreativnosti i umjetnosti mladih, Savjet je odlučio da podrži novu takmičarsku kategoriju, kojom se promoviše rad studenata regionalnih filmskih škola, fakulteta i akademija", navodi se u saopštenju RCC.

Program obuhvata igrane, dokumentarne i animirane studentske filmove u trajanju do 60 minuta. U selekciji se našlo 13 najboljih studentskih filmova iz regiona.

Odabrani filmovi se takmiče za nagradu "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film, koja se dodjeljuje pod pokroviteljstvom Savjeta za regionalnu saradnju.

Najbolji studentski film će biti proglašen 17. avgusta, nakon čega će uslijediti svečana ceremonija uručenja nagrade, uz prisustvo predstavnika Savjeta za regionalnu saradnju.

Sarajevo Film Festival traje od 11. do 18. avgusta.

Bonus video: