Liješević: Nisko udarate, ali nećete još dugo

"Nadležni će dati završnu riječ koju novo rukovodstvo neće dočekati na sadašnjim funkcijama”, piše u reagovanju
169 pregleda 34 komentar(a)
Dragan Liješević (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Liješević (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.08.2017. 05:52h

Bivši direktor Parking servisa Budva Dragan Liješević saopštio je juče da je zakonito radio i spinovanjem javnosti nazvao krivičnu prijavu koju je protiv njega podnijela nova opštinska vlast. Liješevićevo reagovanje “Vijesti” prenose u cjelini:

“Izgleda da što više puca, nova vlast u Budvi sve niže udara. Odlazeća vlast ponovo se služi spinovanjem, netačnim i nepotpunim informacijama kako bi sugrađanima po ko zna koji put bacila prašinu u oči misleći da će pasti u sjenku sav raskol koji postoji medju koalicionim partnerima i njihovim propalim zamislima. Odbacujem optužbe da sam na bilo koji način zloupotrijebio službeni položaj dok sam obavljao funkciju direktora JP Parking servis Budva. Prvo i najvažnije - dug preduzeća prilikom mog razrješenja nije iznosio 650.000 eura. Najveći dug koje je preduzeće imalo, odnosio se na poreze i doprinose zaposlenih u iznosu od 175.109,66 eura. Da podsjetim, ugovorom o reprogramu poreskog duga zaključenim sredinom novembra 2015. Opština se obavezala prema Ministarstvu finansija da će te obaveze izmiriti, počev od decembra 2015. Navodi koji se odnose na reprezentacije i službena putovanja takođe su netačni i još jedan su pokušaj nove vlasti da diskredituju svakoga ko pripada redovima DPS-a. Nijedno putovanje niti reprezentacija nijesu bili moj hir već potreba preduzeća, uostalom za svako postoji opravdanost sa čim je novo rukovodstvo odlično upoznato. Kad govorimo o pozajmicama, ovdje ponovo nailazimo na nerazumijevanje nove vlasti prema radnicima i onima koji nemaju položaj i fotelju. Da, pozajmica je bilo od strane preduzeća prema zaposlenima i meni, ali u vidu akontacija zarada, ili je rukovodstvo trebalo da se ogluši o probleme svojih zaposlenih? Svaka pozajmica je vraćena. Servisiranje službenih vozila takođe je rađeno u skladu sa svim zakonskim propisima. Servisiranje se ne odnosi samo na vozilo koje sam ja koristio već na sva u preduzeću, isto važi i za potrošnju goriva te zamjenu rezervnih djelova i slično. I kad već govorimo o mom 'nesavjesnom' radu, da podsjetim da je JP Parking servis 2006. godine, u trenutku kada sam preuzeo funkciju direktora, imalo 11 zaposlenih, 4 naplatne rampe, a istovremeno, iz nepoznatih razloga, firma iz Beograda koja je poslovala sa preduzećem odnosila je 60 odsto dobiti Parking servisa. Tada nas je sačekao dug od 250.000 eura i šest neizmirenih zarada. Sjećamo se da prije toga opštinu nije vodio DPS.

Prije šest mjeseci novo rukovodstvo preuzelo je jedno moderno preduzeće koje može da odgovori svakom izazovu koje pred njim postavi destinacija poput Budve.

Na kraju, nadležni će dati završnu riječ koju novo rukovodstvo neće dočekati na sadašnjim funkcijama”, piše u reagovanju.

Bonus video: