Bečić pisao Stankoviću: Pronađite osobu koja je Novljanima slala pisma uvredljive sadržine

"Ukoliko se nalogodavci i izvršioci ovako monstruoznog čina i poziva na linč funkcionera i članova Demokrata, najjače opozicione političke partije, hitno ne pronađu, a počinioci ne privedu pravi, onda sve može biti dozvoljeno u Crnoj Gori", napisao je Bečić u otvorenom pismu Ivici Stankoviću.
44 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 09.08.2017. 11:39h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić putio je danas Otvoreno pismo, vrhovnom državnom tužiocu, Ivici Stankoviću, Vrhovnom državnom tužiocu.

U otvorenom pismu Bečić podsjeća da su Demokrate krajem aprila i početkom maja podnijele SDT-u krivičnu prijavu protiv NN osobe usljed činjenice da je građanima Herceg Novog dostavljeno na kućnu adresu pismo "koje obiluje neistinama na račun Demokratske Crne Gore."

Bečić navodi da ukoliko se nalogodavci i izvršioci ovog čina ne pronađu, a počinioci ne privedu pravi, onda sve može biti dozvoljeno u Crnoj Gori.

"Demokatska Crna Gora je je krajem aprila i početkom maja mjeseca podnijela Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv NN lica, usljed činjenice da je građaninma Herceg Novog dostavljeno na kućnu adresu pismo monstruozne sadržine, koje obiluje najprljavijim i najpodlijim neistinama na račun Demokratske Crne Gore, čime je izvršeno više krivičnih djela od strane NN lica. Dana 02.06.2017. godine smo od strane Osnovnonog državnog tužilaštva Herceg Novi obaviješteni da je Specijalno državno tužilaštvo ovom tužilaštvu kao nadležnom na postupanje dostavilo pomenute krivične prijave, kao i da se predmet Ktn. br. 32/17 formiran povodom monstruoznih pisama nalazi u fazi izviđaja. Od tog dana nemamo novih informacija u vezi predmetnog slučaja. Polazeći od značaja ovog pitanja, protoka vremena od trenutka podnošenja krivične prijave, kao i činjenice da su se brojni djelovi tog monstruoznog pisma ovih dana mogli jasno prepoznati u određenim javnim istupima, očekujem od vas kao vrhovnog organa državnog tužilaštva da snagom svog autoriteta i nadležnosti koje vam stoje na raspolaganju, obezbijedite da se okonča istraga i pokrene krivično gonjenje protiv izvršilaca i nalogodavaca ovog monstruoznog čina. Pozivam vas da hitno postupite po mojoj urgenciji, jer ako se ovakve stvari dozvole u 21. vjeku, u državi kandidatu za članstvo u EU, zamislite šta sve sjutra mogu očekivati funkcioneri Demokrata i naše porodice. Ukoliko se nalogodavci i izvršioci ovako monstruoznog čina i poziva na linč funkcionera i članova Demokrata, najjače opozicione političke partije, hitno ne pronađu, a počinioci ne privedu pravi, onda sve može biti dozvoljeno u Crnoj Gori", napisao je Bečić u otvorenom pismu Ivici Stankoviću.

Bonus video: