Uhapšen Podgoričanin: Osumnjičen da je opljačkao market, poštu i kladionicu

Iz Uprave policije je saopšteno da je osumnjičeni je identifikovan i uhapšen zahvaljujući operativnim i kriminalističkim mjerama i radnjama koje je sprovela podgorička policija
0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.08.2017. 08:44h

Podgorička policija uhapsila je P. V. (32) iz Podgorice zbog sumnje da je počinio razbojništvo.

On je, kako se sumnja iz jednog marketa, pošte i kladionice, maskiran i uz prijetnju pištoljem, ukrao ukupno 1.290 eura.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u kratkom roku identifikovali, pronašli i lišili slobode lice osumnjičeno da je od kraja jula do danas počinilo tri krivična djela razbojništvo u Podgorici. Riječ je o P.V. (32) iz Podgorice koji je, kako se sumnja, sva tri krivična djela, izvršena na štetu marketa, pošte i kladionice, počinio na isti način – maskiran i uz prijetnju pištoljem, otuđivši ukupno 1.290 eura. Kriminalistička obrada naime upućuje na sumnju da je P.V, 30. jula ove godine oko 16,30 časova, maskiran i uz prijetnju pištoljem od radnice marketa Idea u ulici Đoka Miraševića otuđio 290 eura pazara. On je takođe, kako se sumnja, na isti način od zaposlenog iz poslovnice Pošte Crne Gore u ulici Jovana Popovića Lipovca 03. avgusta oko 14,30 časova otuđio 700 eura. Sumnja se i da je na opisani način juče, 08. avgusta 2017. godine oko 13,45 časova, od radnice kladionice Lob u ulici Boša Buhe otuđio pazar u iznosu od 300 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije je saopšteno da je osumnjičeni je identifikovan i uhapšen zahvaljujući operativnim i kriminalističkim mjerama i radnjama koje je sprovela podgorička policija.

"Službenici podgoričke policije su pronašli i dio otuđenog novca koji će biti vraćen oštećenim licima. Osumnjičeni P.V. će, uz posebni izvještaj kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom izvšiocu, biti priveden nadležnom državnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela razbojništvo. P.V. se inače potraživao potragom koja je bila raspisana na nacionalnom nivou zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam godina, a zbog počinjenih krivičnih djela u SR Njemačkoj i Bijelom Polju. Budući da je predmet iz Njemačke ustupljen našim pravosudnim organima, nakon završene procedure zbog osnovane sumnje da je počinio tri predmetna krivična djela razbojništvo u Podgorici, P.V. će biti sproveden u ZIKS radi izdržavanja pomenute kazne zatvora", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: