Liješevića "parkirali” kod Katnića

Liješevića nova vlast tereti da je zloupotrijebio službeni položaj i da je nesavjesno poslovao
166 pregleda 28 komentar(a)
Dragan Liješević (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Dragan Liješević (Novina), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 09.08.2017. 05:23h

Budvanska Kancelarija za antikorupciju podnijela je juče Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Parking servisa Dragana Liješevića i nekadašnjih odgovornih osoba u tom opštinskom preduzeću, zbog sumnje da su kao organizovana grupa oštetitili firmu za više stotina hiljada eura.

To je “Vijestima” zvanično potvrđeno u Opštini Budva.

Od kada je prvi čovjek te Opštine Dragan Krapović imenovao Veljka Vujovića za rukovodioca, zaposleni u toj kancelariji intenzivno vode istrage o navodno brojnim malverazacijama u opštinskim firmama i službama, kojima je upravljao prethodni DPS kadar.

Liješevića nova vlast tereti da je zloupotrijebio službeni položaj i da je nesavjesno poslovao - firma, čiji je osnivač Opština, a koja gazduje za gotovo 1.500 parking mjesta, dovedena je do finansijskog kolapsa i duga od 650.000 eura.

Da se radilo nezakonito potvrdio je i izvještaj nezavisnog revizora, kojeg je novo rukovodstvo preduzeća angažovalo. Ta dokumentacija potom je predata Kancelariji za antikorupciju, koja je proteklih dva mjeseca radila na tom slučaju.

V.d. izvršnog direktora Jovan Gragović kazao je nedavno “Vijestima” da su novu upravu prije pola godine dočekali veliki problemi - blokiran račun preduzeća, dugovanje od 650 hiljada eura i četiri neisplaćene zarade zaposlenima...

“Revizor je dostavio izvještaj koji je, najblaže rečeno, pokazao nesavjesno poslovanje, koje se ogleda u nerazumnom trošenju novca na putovanja, razne vidove prezentacija i pozajmica. To je bio jedan od razloga što smo smijenili bivšeg direktora Liješevića. Izvještaj revizora je dat nadležnim institucijama”, kazao je predsjednik borda direktora Parking servisa Milivoje Radulović.

Revizor je utvrdio da je tokom 2016. Liješević na službena putovanja potrošio 35.901 euro, a ostali radnici još pet hiljada eura.

Fakture su taksativno navedene i uz izvještaj dostavljene Kancelariji.

Uvidom u fakture vidi se da je na jedno službeno putovanje u Beograd Liješevića potrošio 2.751 euro, dok ga je drugi službeni put koštao 1.531 euro.

Nije se štedjelo i kada su reprezentacije bile u pitanju - Liješević je sa biznis kartice potrošio 7.181 euro, ali se ne zna šta je trgovao i plaćao njome.

Za “razduženja po nalogu” Liješević je potrošio 5.424 eura, a na ime „raznih računa” još 1.249 eura novca građana.

Izuzetni troškovi su bili i za službeni automobil „opel”, koji je firmu tokom 2015. i 2016. za održavanje i gorivo koštao 12.750 eura.Tokom obje godine mijenjane su i kupovane nove gume za šta je potrošeno nešto manje od četiri hiljade eura.

Revizor je utvrdio i da je Liješević od preduzeća pozajmio 43.746 eura, dok je radnicima na ime pozajmica dato 68.881 euro.

Liješevića je godinama opozicija optuživala za nesavjestan rad i malverzacije, a on je odgovarao da je radio u skladu sa zakonom.

Glendžina prijava je odavno u tužilaštvu

Protiv Liješevića i nekadašnjeg predsjednika Upravnog odbora Parking servisa Anta Deloika, krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu još prije godinu podnio je nekadašnji šef garaža u tom preduzeću Radomir Glendža.

Glendža, koji je stekao i status zvizdača, vodio je i sudsku borbu, nakon što je ostao bez posla ukazujući na nezakonitosti u toj firmi...

Glendža je još 2013. podnio krivične prijave protiv rukovodstva Parking servisa, ali i kompletnog tadašnjeg i bivšeg opštinskog rukovodstva. I te navode Glendže, Liješević i Deloik su negirali.

Bonus video: