"O ćutanju i drugim imitacijama" na Barskom ljetopisu

Danilovgradska gimnazija i NVU Ego kult postavile nagrađivanu predstavu
0 komentar(a)
Bar grad, Foto: Anto Baković
Bar grad, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.08.2017. 10:50h

Predstava “O ćutanju i drugim imitacijama sreće”, u organizaciji NVU Ego kult i Gimnazije Petar I Petrović Njegoš iz Danilovgrada, biće izvedena večeras na Ljetnjoj pozornici Doma kulture u Baru u 20 i 30, u okviru pratećeg programa 30. Barskog ljetopisa.

Predstava “O ćutanju i drugim imitacijama sreće” nastala je u organizaciji NVU EgoKult i Gimnazije Petar I Petrovic Njegoš iz Danilovgrada. Učenica trećeg razreda Gimnazije Bojana Šolaja je autorka teksta, a režiju osim nje potpisuju direktorica NVO EgoKult i profesorica psihologije Anđela Novaković i profesor književnosti Miroslav Minić.

U predstavi glumi i statira više od 40 učenika Gimnazije iz Danilovgrada. Predstava “O ćutanju i drugim imitacijama sreće” je proglašena za najbolju na 47. Festivalu dramskih amatera Crne Gore, koji je održan od 12. do 18. juna 2017. godine u Bijelom Polju.

Tim priznanjem predstava je i opredijeljena da predstavlja Crnu Goru na međunarodnoj kulturnoj manifestaciji u Trebinju.

Predstava je, takođe, u Bijelom Polju dobila i nagradu za najbolju režiju (Anđela Novaković i Miroslav Minić), kao i nagradu za najboljeg najmlađeg glumca Festivala (Magdalena Jovović).

Bonus video: