Uhvaćeni na djelu: Krađom plaćali ljetovanje u Budvi

Svakog ljeta sa gostima u Budvu dolaze i džeparoši i sitni lopovi, kojima su glavne mete kupači na gradskim plažama
106 pregleda 17 komentar(a)
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Slovenska plaža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.08.2017. 05:46h

Budvanska policija uhapsila je srpske državljane Milana Borkovića(24) iz Aleksinca i njegovu djevojku Katarinu Veličković (25) iz Niša, koje sumnjiče da su počinili pet krađa na Slovenskoj plaži u Budvi.

Momak i djevojka su, nezvanično saznaju “Vijesti”, uhapšeni u policijskoj zasjedi dok su pokušavali da ukradu lične stvari i torbu sa plaže dok su se turisti kupali u moru.

Policijski inspektori, kojima je ranije prijavljeno da se na toj plaži dešavaju učestale krađe napravili su zasjedu kako bi uhvatili lopove koji su im zadavali muke. Turisti su počeli da prijavljuju da im nestaju dragocjenosti, mobilni telefoni, novac i ostale lične stvari, koje su ostavaljali ispod suncobrana.

Borković je uhapšen u trenutku dok je sa ukradenom torbom pokušao da ode sa plaže, a uhapšena je i njegova djevojka koja mu je davala logistiku.

Njih dvoje su, navodno, došli na ljetovanje u Budvu i nedostatak novca za provod i boravak obezbjeđivali su svakodnevnim krađama.

Oni su odlučivali na kojoj plaži će se kupati tek kada bi označili metu, a to su obično bili porodični ljudi ili oni turisti koji su im izgledali imućnije. Koristili su to što su momak i djevojka, pa niko ne bi ni posumnjao da se radi o iskusnim lopovima.

Budvanski policijski inspektori, navodno, imaju dokaze da su Borković i Veličkovićeva počinili pet krađa.

Oni su zadržani u stanici policije, a juče su privedeni osnovnom državnom tužiocu u Kotoru.

Proteklog mjeseca budvanski inspektori uhapsili su pet državljana iz Srbije i Bosne i Hercegovine, koji su došli na ljetovanje u Budvu i krali na plažama, u apartmanima i stanovima.

Gotovo svakog ljeta sa gostima u Budvu dolaze i džeparoši i sitni lopovi, kojima su glavne mete kupači na gradskim plažama. Nema sezone a da budvanska policija barem ne uhapsi desetak lopova koji ordiniraju po gradu i plažama i kradi i otimaju torbe i novac turistima.

Bonus video: