Savić blokirao imovinu brata Rajka Kuljače

Risto Kuljača priznao da je dug kompaniji Branislava Gugija Savića, u stvari, napravio on, a ne Rajko Kuljača
187 pregleda 5 komentar(a)
Branislav Savić, Foto: Vuk Lajović
Branislav Savić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 07.08.2017. 17:13h

Budvanska građevinska kompanija „Gugi commerce“ biznismena Branisalava-Gugija Savića, preko javnog izvršitelja blokirala je imovinu Budvanina Rista Kuljače, brata bivšeg gradonačelnika Budve i ključnog svjedoka saradnika tužilaštva u budvanskim aferama Rajka Kuljače, zbog duga od 57 hiljada eura.

“Vijesti” saznaju da je mlađi Kuljača pred podgoričkim sudom priznao da je dug od 57 hiljada eura, na koji iznos je Savićeva firma tužila Rajka Kuljaču, u stvari on napravio i da je riječ o iznosu u protivvrijednosti građevinskog materijala koji je uzimao od „Gugi commerce“ za gradnju, između ostalog, porodične kuće svog brata.

Zabilježba rješenja o izvršenju upisana je kao teret u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine na porodične jednospratne kuće u Bečićima od 57,87 i 79 kvadrata, kao i dvorište od 227 kvadrata. Blokirana je imovina u selu Kuljače, pašnjak od 3.207 kvadrata vlasništvo Rista Kuljače, koji je on još 2008. založio na ime kredita od 25 hiljada eura kod Prve banke. Kao garanciju da će izmiriti dugovanje, Savićeva firma je blokirala i Ristovu kuću od 170 kvadrata i dvorište od 52 kvadrata u Budvi.

Još nije okončan sudski postupak koji Savićeva firma vodi protiv Rajka i Rista Kuljače, zbog duga od 27 hiljada eura, koliko su navodno Kuljače uzele građevinskog materijala za gradnju u Lastvi Grbaljskoj, na placu njihove majke.

”Gugi commerce” je krajem prošle godine već dobio jedan spor protiv bivšeg kuma Rajka Kuljače, koji se obavezao da mu isplati 9.667 eura, koliko mu je ostao dužan na ime uzetog građevinskog materijala.

Najveći spor između bivših kumova Savića i Kuljače vodi se pred beogradskim sudom. Srpsko tužilaštvo odustalo je krivično da goni Rajka Kuljaču na osnovu prijave, koju je u Beogradu protiv njega podnio Savić, optužujući da ga je prevario za 1,2 miliona eura.

Savić je potom u parničnom postupšku tražio da mu Kuljača vrati 1,2 miliona eura navodne pozajmice.

Savićeva firma Opštini Budva treba da na ime dva sporazuma o priznaju krivice, koje je zaključila sa Specijalnim tužilaštvom, a Viši sud potvrdio, izmiri štetu zbog malverzacija oko gradnje donjeg bulevara, seoskog puta za Krapinu i platoa na Jazu, od šest miliona eura. U novcu u roku od godine treba da bude izmireno 2,5 miliona eura a ostatak u nekretninama.

Bonus video: