Ko je poslao mail - Džudo savez poziva državu da se uključi

"Odmah poslije začuđujućeg, pravno i činjenično neutemeljnog saopštenja Ministarstva sporta o odluci da prekine finansiranje Džudo saveza Crne Gore o navodnim nepravilnostima u izvještaju za prvi kvartal tekuće godine, uslijedila je koordinirana akcija nanošenja štete Džudo savezu, ali i državi Crnoj Gori", navodi se u saopštenju
136 pregleda 23 komentar(a)
Džudo savez Crne Gore logo, Foto: Www.judomne.org
Džudo savez Crne Gore logo, Foto: Www.judomne.org
Ažurirano: 06.08.2017. 11:23h

Protiv Džudo saveza Crne Gore pokrenuta koordinisana akcija sa ciljem da nanese štetu ovoj organizaciji, ali i državi Crnoj Gori, navodi se u saopštenju DŽSCG.

Iz Ministarstva sporta Crne Gore juče je saopšteno da će sa Džudo savezom biti raskinut ugovor o finansiranju, jer nisu uspješno su prošli prvu kvartalnu finansijsku kontrolu trošenja dodijeljenog novca.

"Odmah poslije začuđujućeg, pravno i činjenično neutemeljnog saopštenja Ministarstva sporta o odluci da prekine finansiranje Džudo saveza Crne Gore o navodnim nepravilnostima u izvještaju za prvi kvartal tekuće godine, uslijedila je koordinirana akcija nanošenja štete Džudo savezu, ali i državi Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

"Otvorena je e-mail adresa i sa nje poslat e-mail svim čelnicima i funkcionerima Evropske judo federacije, sa očiglednom namjerom nanošenja štete, kako u oblasti sporta, tako i ekonomske štete za državu", stoji u saopštenju.

E-mail je poslat sa adrese mne.judo5@gmail.com, navodi se u saopštenju, a sadržaj se prenosi u cjelosti:

"Dragi svi, Ministarstvo sporta Crne Gore je danas objavilo da Crnogorska judo federacija nije ispunila svoje finansijske obaveze i da se u narednom periodu neće finansirati. Sporazum o finansiranju će biti prekinut. Morate razmisliti o prilici da organizaciju Evropskog prvenstva U20 date nekome drugom", stoji u poruci, navodi DŽSCG.

"O sadržaju ovog e-maila odmah su nas informisali naši prijatelji iz Evropske džudo unije", navodi se u saopštenju DŽSCG.

DŽSCG ovim putem poziva "nadležne državne organe da utvrde počinioce ovoga nečuvenog djela i da ih učine poznatim javnosti. Mišljenja smo da je najveća kazna za ovakva djela javno saznanje da je neko spreman da radi protiv interesa svoje države", navodi se u saopštenju koje je poslao Dragan Mrvaljević, generalni sekretar Džudo savez Crne Gore.

Bonus video: