PREDSJEDNIK OPŠTINE KOTOR PODNIO KRIVIČNU PRIJAVU

Mladi DPS Kotor pozvali na linč Vladimira Jokića

"Znajući na šta ste sve spremni i šta ste sve radili ne tako davno, poručujem vam da ću za bilo koju, i najmanju neprijatnost učinjenu mojoj porodici, prijateljima, kolegama i meni lično smatrati za odgovorne DPS, lokalni i državni, njihovog predsjednika Đukanovića i premijera Markovića", naveo je Jokić
53 pregleda 40 komentar(a)
Ažurirano: 06.08.2017. 11:17h

Predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić podnio je državnom tužilaštvu krivičnu prijavu povodom javnog poziva Savjeta mladih DPS Kotor na njegov linč.

"U nizu brutalnih napada i podmetanja koji traju od dana mog izbora za predsjednika opštine Kotor, ovaj poslednji je najmonstruozniji, kojim su pokazali svoje pravo lice. Dodatno zabrinjava kada ovakvi pozivi dolaze od strane onih koji su vlast već 27 godina i koji kontrolišu sve državne organe, javne i tajne službe. Javni poziv na linč, uz dodatno pojačavanje tog poziva onom da "nije svako Ture za vezira", su isti metodi koji su korišteni devedesetih u obračunima širom regiona. Nadao sam se da su takvi dani iza nas, ali je očigledno da isti oni koji su tada pozivali na linč ni danas nisu odustali od svojih metoda", navodi se u saopštenju Jokića.

Optužio je DPS da od dana osnivanja Demokrata poziva "na linč".

"Angažujete sve vaše udbaške kapacitete da nas zaustavite, ali do danas nismo imali formalnu potvrdu da stojite iza hajke na Demokrate. Danas je jasno da je ista ruka koja je pisala ovaj poziv na linč sa svojim dobro poznatim pomagačima pisala i sramni letak u Herceg Novom", saopštio je Jokić.

Istakao je da od nadležnih državnih organa očekuje hitnu reakciju, otkrivanje i kažnjavanje svih odgovornih.

"Znajući na šta ste sve spremni i šta ste sve radili ne tako davno, poručujem vam da ću za bilo koju, i najmanju neprijatnost učinjenu mojoj porodici, prijateljima, kolegama i meni lično smatrati za odgovorne DPS, lokalni i državni, njihovog predsjednika Đukanovića i premijera Markovića. Gospodo, ni vaši stari oprobani ratni huškači i zločinci, ni vaša DPS nejač kodnog imena Savjet mladih DPS, me neće zaustaviti u namjeri da oslodimo Crnu Goru od vašeg pogubnog uticaja, onako kako smo oslobodili Kotor", zaključio je Jokić.

Galerija