"GETLIN NIJE ZASLUŽIO ZVIŽDUKE"

Bolt: Malo sam razočaran, ubio me start trke

"Ovo ne mijenja ništa u mojoj karijeri. Uradio sam sve što sam mogao za ovaj sport i za sebe. Vrijeme je da odem", rekao je Bolt
1 komentar(a)
Usein Bolt, Foto: Reuters
Usein Bolt, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2019. 23:06h

Najbolji sprinter svih vremena Jamajčanin Usein Bolt rekao je da je malo razočaran što u svojoj poslednjoj trci na 100 metara nije uspio da pobijedi, ali je istakao i da novi svjetski šampion Džastin Getlin nije zaslužio zvižduke.

"Teško je biti tužan s obzirom na podršku koju mi je publika pružila. Osjećaj je bio odličan i stvarno cijenim ljubav koju su mi navijači uvijek davali. Ovo je moja prva bronzana medalja. Malo sam razočaran. Dao sam sve od sebe i srećan sam zbog onog šta sam dobio", rekao je Bolt. 

Bolt je sinoć osvojio bronzanu medalju u trci na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu, u svojoj posljednjoj individualnoj trci u karijeri. On je trku završio za 9,95 sekundi. 

Zlato je osvojio Amerikanac Džastin Getlin (9,92 sekunde), a bronzu njegov zemljak Kristijan Kolmen (9,94).

Svjetski rekorder je loše startovao i nije uspio da do kraja trke sustigne rivale.

"Start me je ubio. Nametnuo sam sebi pritisak. Znao sam da ću biti u problemu ako rano ne uđem u trku i mislim da sam o tome previše razmišljao. Pokušao sam da se vratim u trku što brže, ali to nije bilo dovoljno", rekao je Bolt. 

On je istakao da je ponosan svojom karijerom. 

"Ovo ne mijenja ništa u mojoj karijeri. Uradio sam sve što sam mogao za ovaj sport i za sebe. Vrijeme je da odem", rekao je Bolt.

Getlin, koji je u karijeri bio suspendovan zbog dopinga, u Londonu je dočekan zvižducima. Publika mu je zviždala pred svaku trku, ali i poslije osvajanja zlata. 

Dok je publika na Olimpijskom stadionu u Londonu uzvikivala Boltovo ime nakon finala, Getlin je prišao Jamajčaninu i poklonio mu se.

"To je bilo grubo. Odslužio je svoje. Uvijek sam ga poštovao kao protivnika. Tokom godina je naporno radio i jedan od najboljih sa kojima sam se takmičio. Bilo mu je teško. Pokazao je da je pravi takmičar tako što je izašao na stazu i pobijedio", rekao je Bolt.