Noviteti iz Vichyja zbog kojih će dan na plaži duže trajati

Linija Ideal Soleil predstavlja efikasnu zaštitu vaše kože na suncu, prilagođena je svim tipovima kože, čak i najosjetljivijim
0 komentar(a)
Vichy, Foto: Vichy
Vichy, Foto: Vichy
Ažurirano: 05.08.2017. 08:19h

Predstavljanjem poslednjih noviteta iz linije Ideal Soleil koja osiguravaju našu najvišu zaštitu protiv štetnog sunčevog zračenja, Vichy se i ovog ljeta brine da sigurno i zaštićeno uživamo u toplim i sunčanim danima. Danas Vichy ide korak dalje uzimajući u obzir, da osim UV zračenja, tokom boravka na suncu na našu kožu nepovoljno utiču i dodatni spoljašnji uzročnici kao što su so, hlorisana voda i pijesak. Upravo zato predlaže efikasnu zaštitu prilagođenu stvarnim potrebama i navikima boravka na suncu.

Zahvaljujući novoj anti-sand tehnologiji, za svakodnevno aktivno izlaganje na ljetnjem suncu Vichy je razvio novo Ideal Soleil mlijeko protiv prilijepljivanja pijeska na kožu SPF 50 + i Ideal Soleil dječji sprej protiv prilijepljivanja pijeska na kožu SPF 50+. Novitet u istoimenoj liniji je Ideal Soleil matirajuća korektivna njega protiv nepravilnosti SPF 30 trostruke efikasnost: štiti kožu tako što sprečava nepravilnosti, neutralizuje masni sjaj i koriguje mrlje i pore.

Anti-sand tehnologija zbog koje se pijesak samo otrese s kože

Da li ste znali da se na plaži, trljanjem pijeska o kožu uklanjamo sloj zaštitne kreme za sunčanje i time smanjujemo njenu efikasnost. Upravo je to bio razlog zbog kojeg je Vichy odlučio razviti teksturu kojom će se spriječiti lijepljenje pijeska na kožu, a istovremeno zadržati efikasnost zaštite od sunca. Ideal Soleil mlijeko protiv prilijepljivanja pijeska na kožu SPF 50 + pruža visoku zaštitu od štetnog sunčevog zračenja, a da koža pritom ne bude ljepljiva i vlažna.

Zbog toga je inovativna i vodootporna anti-sand formulacija u ovom mlijeku prikladna za sve aktivnosti na plaži. Ideal Soleil mlijeko protiv prilijepljivanja pijeska obogaćeno je i mineralizovanom termalnom vodom Vichy koja smanjuje svrab i smirujuće djeluje na iritacije nastale od trljanja pijeska o kožu.

Visoka zaštita od sunca za djecu na plaži

S obzirom da su mališani ti koji se najradije igraju u pijesku i tamo provode najviše vremena, anti-sand inovacija primjenjena je i u Ideal Soleil dječjem spreju protiv prilijepljivanja pijeska na kožu SPF 50+ za djecu. Kako bi zaštita osjetljive dječje kože bila što jednostavnija i praktičnija, Vichy je osmislio praktičan raspršivač koji optimalno i ravnomjerno raspršuje zaštitni faktor na dječju kožu poput nježne maglice. Dermatološki je testiran i prikladan za dječju kožu, bez mirisa dok mineralizovana termalna voda Vichy smanjuje crvenilo i osjećaj svrbeža.

Da li ste znali?

Proizvodi za zaštitu od sunčevog zračenja gube velik dio efikasnosti u kontaktu s vodom. Problem leži u činjenici da voda razrjeđuje zaštitne filtere čime se trenutno i znatno narušava zaštitni faktor, pa tako SPF 50 postaje SPF 30 u vrlo kratkom vremenskom roku. Upravo zato su u Vichyu razvili posebnu vodootpornu formulaciju Wet Technology koja omogućava nanošenje proizvoda direktno na mokru kožu te omogućuje da se voda odbija od kože, a zaštitno sredstvo se ne rastvara i zadržava se na koži čak iako je vlažna. IDEAL SOLEIL GEL- MLIJEKO KREM SPF 30 ili 50 uz poboljšanu zaštitu od sunca, čak i nakon plivanja ili sporta.

Zaštita protiv sunca kakvu lice može samo poželjeti

Zaštita kože na licu jednako je važna kao i zaštita ostatka tijela. Budući da nam je lice prvo na „udaru“ sunčevih zraka, upravo je ono najosjetljivije područje. S toga je Vichy osmislio novo korektivno rješenje za kože sklone nepravilnostima Ideal Soleil matirajuća korektivna njega protiv nepravilnosti SPF 30. Riječ je o zaštitnoj kremi s trostrukim efektom: štiti od nastajanja nepravilnosti, smanjuje prekomjerni sjaj do 9 sati od nanošenja i koriguje mrlje i pore. Za svježi mat učinak na koži odgovoran je SEBUSTOP kompleks.

Da li ste znali?

Porast temperature za samo 1°C može izazvati povećanje proizvodnje sebuma za 10%. Pod utjecajem UV zračenja, isušujući učinak sunca uzrokuje prekomjerno zamašćivanje kože. Masnoća u kombinaciji sa zadebljavanjem gornjeg sloja kože začepljuje pore i sprečava pravilno lučenje sebuma. Sve to dovodi do pogoršanja nepravilnosti na koži (rebound učinak).

Ideal Soleil: Visoka zaštita za svaki tip kože

Linija Ideal Soleil predstavlja efikasnu zaštitu vaše kože na suncu, prilagođena je svim tipovima kože, čak i najosjetljivijim