Danas peta knjiga “Dinosaurusi” u prodaji

Iako su dinosaurusi odavno izumrli interesovanje za njih ne prestaje i nema djeteta koje u nekom periodu odrastanja nije bilo njima fascinirano.

81136 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vijesti online
Foto: Vijesti online
Ažurirano: 29.03.2024. 07:03h

Oni zadivljuju svojom veličinom – bilo da su mali ili veliki, neobičnim izgledom, načinom ishrane, kretanjem, ali i misterioznim nestankom.

U ovoj knjizi djeca će saznati koje su sve grupe dinosaurusa postojale, da je mikroraptor bio pernati letač i koliko je bio mali u odnosu na djete. Da je oviraptor prilično podsjećao na današnje ptice – gradio je gnezda gdje je čuvao svoje potomstvo. Triceratops je bio ogroman, imao je tri roga na glavi i najveću glavu od svih kopnenih životinja. Ankilosaurus je imao oklopljeno tijelo – čak i trepavice, dok je tiranosaurus bio kralj dinosaurusa…

U kolekciji se nalazi dvadeset i pet knjiga. Nakon knjige Dinosaurusi, slijede knjige pod nazivima Prirodne pojave, Nauka, Ko je ko, Vreme

Knjige će biti dostupne na prodajnim mjestima štampe. Svakog petka izlazi nova knjiga. Cijena knjiga je 4,99 €. Peta knjiga “Dinosaurusi” izlazi 29. marta, dok će prethodna knjiga „Čuda prirode” biti i dalje u prodaji.

Sakupite vrijednu kolekciju i uživajte sa mališanima u dragocjenom vremenu provedenom uz knjige.

Bonus video: