Mustafu i Hodžića gone za iznudu 10.000 eura

Tužilac Faruk Resulbegović je ranije donio naredbu o obustavi istrage protiv njihovih sugrađana Stefana Jankovića (22) i Zijada Nurkovića (22), koji su prvobitno bili obuhvaćeni krivičnom prijavom
1418 pregleda 0 komentar(a)
Edmond Mustafa, Foto: Savo Prelević
Edmond Mustafa, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.08.2017. 07:41h

Ulcinjski osnovni tužilac Faruk Resulbegović podnio je juče optužnicu protiv Barana Edmonda Mustafe (23) i Damira Hodžića (20), koje tereti da su od Ulcinjanina A. M. (30) pokušali da iznude 10.000 eura, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Resulbegović je ranije donio naredbu o obustavi istrage protiv njihovih sugrađana Stefana Jankovića (22) i Zijada Nurkovića (22), koji su prvobitno bili obuhvaćeni krivičnom prijavom.

Svu četvoricu policija je sumnjičila da su 13. jula pozvali Ulcinjanina, navodno tražeći da od njega kupe “audi A5” koje je oglasio za prodaju. “Po dolasku A.M. na dogovoreno mjesto u Ulcinju, u vozilo su sa njim sjeli E.M. i D.H. i odvezli se do pumpe gdje su mu, sumnja se, saopštili pravu namjeru odnosno gdje su od njega pokušali da prijetnjom iznude novac u iznosu od 10.000 eura”, saopšteno je iz policije sredinom juna, kada je i uhapšen Janković.

Policija je od tada do 7. jula tragala za Mustafom, Hodžićem i Nurkovićem, koji su se tog dana predali tužilaštvu.

Janković, Hodžić i Nurković su negirali izvršenje krivičnog djela, a Mustafa je priznao da je “iznerviran” tražio Ulcinjaninu 10.000 eura.

Njegov branilac, advokat Zoran Piperović, tada je rekao da je Mustafa objasnio da je to uradio “više u inat zbog ponašanja oštećenog”.

“Rekao je da je to iznenadilo Hodžića koji je bio sa njim u autu, a da druga dvojica nisu bili u autu, već su ih čekali da probaju auto koje su htjeli da trguju. Tu ne postoji saizvršilaštvo, već postoji nešto što bi možda bilo krivično djelo u odnosu na Mustafu, ali i to bi ostalo djelo u pokušaju. Ostala trojica sa djelom nemaju ništa, nadam se da će tužilac odustati u odnosu na njih trojicu”, kazao je Piperović ranije.

Bonus video: