"Bog im je vratio ako su krivi i tu se priča završava"

Pisanjem na osnovu 'operativnih saznanja' samo se nanose bol i tuga za stradalima, ali i nemir među porodice Peković i Božović koje žive poštenim životom i nemaju nikakve veze sa crnogorskim klanovima koji se pominju u medijima, kazale su porodice dvojice Nikšićana
486 pregleda 36 komentar(a)
Milan Peković, Boško Božović, Foto: Svetlana Mandić
Milan Peković, Boško Božović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.08.2017. 07:07h

Porodica Nikšićanina Milana Pekovića (25), koji je sa sugrađaninom Boškom Božovićem (22) stradao u eksploziji bombe u Tivtu, apelovala je na medije da se suzdrže od objavljivanja tekstova o tom događaju, dok zvanična istraga ne otkrije sve detalje.

Apel koji su Pekovići dostavili u ime obje porodice “Vijesti” prenose integralno:

“Dok nadležni organi koji rade na rasvjetljavanju događaja - Uprava policije i Više državno tužilaštvo Podgorica, ne izdaju zvanično saopštenje o konkretnom događaju ili o drugim događajima, ako su stradali bili umiješani u iste. Ovo ističemo pogotovo iz razloga što većina medija u Crnoj Gori, mimo zvaničnog saopštenja Uprave policije, svojim proizvoljnim pisanjem bez dokaza, zasnovanim na tzv. 'dobro obaviještenim izvorima iz policije' ovaj događaj i stradale iz njega pokušava dovesti u vezu sa nekim prethodnim krivičnim djelima i klanovima. Ukoliko nadležni crnogorski organi izađu u javnost sa dokazima o njihovoj ranijoj umiješanosti u kriminalne radnje, porodica će to prihvatiti. Ovako pisanjem na osnovu 'operativnih saznanja' koja su dobijena navodno od policijskih službenika, što je takođe sa njihove strane nekorektno i protivzakonito, samo nanosi bol i tugu za stradalima, a isto tako unosi i nemir među porodice Peković i Božović koje žive poštenim životom i nemaju apsolutno nikakve veze sa crnogorskim klanovima koji se pominju u medijima. Ako su naša djeca uradila bilo šta od navedenog, ili ako su primpremala bilo čiju likvidaciju, onda ga je bog njima vratio i tu se priča završava”, piše u pismu porodice Peković.

Bonus video: