Svjetska muzička imena poručila: Država više pažnje da posveti KotorArtu

"Muzičari su izrazili zahvalnost Opštini Kotor na značajnoj podršci KotorArtu i omogućavanju kontinuiteta realizacije kvalitetnih programa uprkos nesvakidašnjim okolnostima u kojima se festival našao svega nekoliko sedmica prije planiranog početka"
78 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Jokić, Miloš Karadaglić, Roman Simović, Ratimir Martinović, Nemanja Radulović, Foto: Opština Kotor
Vladimir Jokić, Miloš Karadaglić, Roman Simović, Ratimir Martinović, Nemanja Radulović, Foto: Opština Kotor
Ažurirano: 04.08.2017. 14:10h

Svjetska imena muzičke scene violinista Roman Simović, gitarista Miloš Karadaglić, violinista Nemanja Radulović i pijanista Ratimir Martinović pozvali su nadležne da više pažnje posvete KotorArt Don Brankovim danima muzike.

Oni su se danas sastali sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem.

"Umjetnici su sa Jokićem razgovarali o njihovoj dugogodišnjoj saradnji sa Međunarodnim festivalom KotorArt, sa osvrtom na povezanost Simovića sa festivalom od nastanka i novom funkcijom umjetničkog direktora Don Brankovih dana muzike, brojne nastupe Karadaglića od početaka razvoja njegove svjetske karijere, kao i o snažnom utisku koji su na kotorsku publiku ostavili nastupi Radulovića prije dvije godine, ali i prije dvije noći. Muzičari su izrazili zahvalnost Opštini Kotor na značajnoj podršci KotorArtu i omogućavanju kontinuiteta realizacije kvalitetnih programa uprkos nesvakidašnjim okolnostima u kojima se festival našao svega nekoliko sedmica prije planiranog početka. Da podsjetimo, Ministarstvo kulture je bez valjanih argumenata prekinulo uobičajenu podršku ovoj manifestaciji koja uživa veliki međunarodni ugled", navodi se u saopštenju kabineta predsjednika Opštine Kotor.

Jokić je, kako se dodaje, stavio akcenat na ovogodišnju snažnu podršku Opštine KotorArtu i obećao da će se i ubuduće zalagati za rješavanje svih pitanja, na šta obavezuje kvalitet programa festivala i njegove produkcije.

On je naglasio da se festival poput KotorArta prirodno nadovezuje na tradiciju, istoriju i kulturu ovih prostora, te da umjetnički sadržaji poput onih koje su Nemanja Radulović, Roman Simović i Miloš Karadaglić priuštili kotorskoj publici treba da budu osnova kulturnog života grada.

"Violinista Roman Simović, jedan od ambasadora KotorArta, istakao je veliko zadovoljstvo održanim koncertom, prijemom kod publike, kao i organizacijom, naglasivši da država mora stajati iza projekata kakav je KotorArt, ali i umjetnika koji je na najbolji način reprezentuju u svijetu. Violinista Nemanja Radulović je podijelio pozitivne impresije vezane za nastupe na KotorArtu i istakao da festival, kao i Kotor zaslužuju da budu i dalje mjesta susreta umjetnika iz cijelog svijeta. Gitarista Miloš Karadaglić, takođe ambasador KotorArta, zaključio je da Kotor svojom istorijom, arhitekturom i autentičnim ambijentom predstavlja idealno mjesto za umjetnost i da KotorArt, uz adekvatno finansiranje, u budućnosti može stajati rame uz rame sa najemintentnijim festivalima u Evropi i svijetu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: