Vanja Đurišić i sin pušteni nakon saslušanja kod sudije za prekršaje

Supruga Vanje Đurišića, Danijela, kazala je da su pripadnici Uprave policije u jutarnjim časovima priveli njenog muža iako ih je on obavijestio da se radi o privatnom posjedu
83 pregleda 0 komentar(a)
Vanja Đurišić, Foto: Screenshot (Facebook)
Vanja Đurišić, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 04.08.2017. 14:58h

Vanja Đurišić i njegov sin Vuk pušteni su oko 15 časova, pošto su bili privedeni jutros nakon intervencije policije u Jerevanskoj ulici na Zabjelu, čiji dio blokira porodica Đurišić.

Njih je saslušao sudija za prekršaje.

Iako su iz preduzeća "Vodovod i kanalizacija" (VIK) juče najavili da će uz asistenciju Komunalne policije, Uprave policije i Ekološke inspekcije pokušati da saniraju kvar u 10 časova, došli su oko osam sati, a policija je privela Đurišića i njegovog sina.

Nakon što su, po prijavi kvara prije nekoliko dana, ekipe VIK izašle na teren da utvrde da li postoji problem sa kanalizacijom, u saniranju ih je spriječio Vanja Đurišić. U cilju zaštite zdravlja građana, iz VIK je najavljena asistencija policije.

Međutim, problem sa izlivanjem kanalizacije u Jerevanskoj ulici ni danas nije riješen.

Supruga Vanje Đurišića, Danijela, kazala je da su pripadnici Uprave policije u jutarnjim časovima priveli njenog muža iako ih je on obavijestio da se radi o privatnom posjedu.

"Oni su bez riječi prešli ogradu i priveli ih, bez naloga su ušli na našu zemlju“, kazala je.

Prema ranijem saopštenju VIK, stanari Jerevanske kazali su da je Đurišić uzrokovao kvar, odnosno začepljenje na kanalizacionoj mreži zbog čega se sada na tom dijelu ulice izliva voda i širi se nesnosan smrad.

Radnici "Vodovoda" su nakon intervencije prekinuli dovod vode preko koga se porodica Đurišić snadbijevala vodom, ali koja se ne nalazi na mjestu za koje Đurišići ističu da je njihova svojina.

Nakon deset časova, porodici Đurišić su se obratili radnici VIK sa pitanjem da li mogu da saniraju kvar, što im nije dozvoljeno. Isto pitanje su Đurišićima postavili iz Komunalne policije, nakon čega su se i udaljili.

"Mi ćemo dozvoliti svima da rade svoj posao, ali kada se dogovorimo sa Glavnim gradom da nam isplate ono što nam pripada po zakonu", istakao je Savo Đurišić suvlasnik sporne parcele.

Porodica Đurišić više od 50 dana protestuje u Jerevanskoj ulici, na prostoru koji je kod Uprave za nekretnine upisan kao njihova svojina i za koju od Glavnog grada traže nadoknadu.

Bonus video: