Vuksanović: Dokazi nezakonito pribavljeni

Radulovića sumnjiče da je organizovao prenošenje oružja od Slanog ka Nikšiću
675 pregleda 3 komentar(a)
Miloš Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Miloš Vuksanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.08.2017. 06:18h

Pred sudijom nikšićkog Osnovnog suda Andrijom Bojovićem juče je raspravljano o optužnici tamošnjeg Osnovnog tužilaštva, kojom se Nikšićanin Ranko Radulović (57) tereti da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Njegov branilac, advokat Miloš Vuksanović, “Vijestima” je rekao da je odbrana na ročistu istakla da su navodni dokazi na osnovu kojih je optužnica podignuta pribavljeni suprotno zakonu i da su optužbe fingirane.

“I da optužnica sadrži određene dokaze koji uopšte ne egzistiraju kao takvi u spisima predmeta i na osnovu njih se ni na koji način ne može dokazati krivica okrivljenog, naročito imajući u vidu da je za isti događaj jedno lice već pravosnažno osuđeno”, kazao je Vuksanović.

Radulovićev branilac dodao je da to upućuje na zaključak da su optužbe na račun Nikšićanina fingirane i neutemeljene.

“Nezavisno od toga da li će određeni dokazi biti validni u procesnom smislu, a činjenica je da nijesu, predloženi dokazi iz optužnice svode se na najobičnije insinuacije koje u dokaznom smislu nemaju ama baš nikakvu snagu. Odluka suda po pitanju kontrole optužnice očekuje se da bude u zakonom predviđenom roku”, rekao je Vuksanović. Prema saznanjima “Vijesti”, odluka o optužnici trebala bi da bude donijeta naredne sedmice.

Radulović juče nije prisustvovao ročištu za kontrolu optužnice, jer se, prema saznanjima “Vijesti” nalazi na bolničkom liječenju u Brezoviku.

Radulović je uhapšen krajem juna u Nikšiću, a policija je saopštila da su tokom višemjesečne istrage prikupili dokaze da je pedesetsedmogodišnjak 11. oktobra 2016. organizovao prenošenje oružja i municije od mjesta Slano ka Nikšiću.

Sumnjiče ga da je krivično djelo počinio u saizvršilaštvu sa sugrađanima Darkom Vickovićem (37) i Ratkom Martinovićem (36). Martinović je uhapšen 11. oktobra 2016. godine, kada je policija na Slanom zaustavila automobil u kom je bio sa Radulovićem i Radošem Petrušićem (40). Inspektori su tada u vozilu pronašli tri pištolja i 70 metaka za pištolj i dva pancira. Nakon saslušanja, tog dana zadržan je samo

Martinović. U januaru 2017. zbog istog krivičnog djela uhapšen je Vicković.

Bonus video: