Nastavak rata klanova?

Nestanak Pekovića i Božovića prijavljen tek nakon što je objavljena vijest o eksploziji u Tivtu
293 pregleda 9 komentar(a)
Tivat, kompleks Župa, policija, Foto: Siniša Luković
Tivat, kompleks Župa, policija, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 03.08.2017. 06:04h

Crnogorska policija istražuje da li je bomba kojom su se, zbog nestručnog rukovanja raznijeli Nikšićani Milan Peković (25) i Boško Božović (22), trebala da posluži u nastavku obračuna kotorskih kriminalnih klanova.

To je “Vijestima” nezvanično rečeno iz vrha crnogorske policije.

Rat kotorskih kriminalnih klanova bijesni već treću godinu, od kada je krajem 2014. u Valensiji nestao tovar sa 200 kilograma kokaina. U krvavom kokainskom ratu ubijeno je više od deset osoba, među kojima su istražitelji evidentirali i slučajne žtrve. Beživotna tijela Pekovića i Božovića pronađena su prije dva dana u nekadašnjem restoranu u kompleksu Župa.

Policija sumnja da su poginuli dok su pokušavali da naprave eksplozivnu napravu.

“Prema preliminarnim rezultatima pokušavali su da spoje napravu na izvor električne energije. Vjerujemo da su napravili grešku i naprava se aktivirala”, kazao je isti sagovornik.

U istoj prostoriji u kojoj su zatekli beživotna tijela, inspektori su pronašli masku sa bradom, pištolj i šest metaka u okviru, što ih je navelo na sumnju da su Peković i Božović pripremali nečije ubistvo.

U prvim satima istrage policija je provjeravala da li su Nikšićani imali zadatak da likvidiraju tjelohranitelja vođe jednog od kotorskih kriminalnih klanova. Inspektori su juče proširili spisak mogućih meta.

“U blizini mjesta na kom su Peković i Božović poginuli živi više bezbjednosno interesantnih osoba, povezanih sa kotorskim kriminalnim klanovima. Zbog toga ne smijemo suziti krug samo na jednu osobu, i isključiti ostale, pa istraga ide u nekoliko pravaca”, kazao je sagovornik iz UP.

Dodao je da u interesu istrage ne može otkrivati kojim klanovima pripadaju osobe nastanjene u naselju Župa, u kom su Nikišićani poginuli.

Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti” za inspektore koji rade na tom slučaju indikativno je što je nestanak Pekovića i Božovića prijavljen tek nakon što je objavljeno da su dva nepoznata muškarca stradala u eksploziji bombe u Tivtu.

Bonus video: