Prepriječio im put, pa izrezao gumu

“Odjednom nas je pretekao na punoj liniji, a tokom putovanja to je uradio na sličan način još najmanje par puta”, tvrdi Ćetkovićeva
366 pregleda 37 komentar(a)
Ida Ćetković, Foto: Jadranka Ćetković
Ida Ćetković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.08.2017. 05:59h

Direktorice vrtića u Bijelom Polju i Mojkovcu - Ida Ćetković i Dubravka Drobnjak i nutricionistkinja bjelopoljskog vrtića Slavica Pantović napadnute su prekjuče ujutro na magistralnom putu Kolašin - Podgorica.

Njima je na prevoju Crkvine, put prepriječio nepoznati muškarac, koji im je potom prijetio nožem.

Prema saznanjima “Vijesti” razbojnik im je put prepriječio “fordom” sive boje, beogradskih registarskih oznaka (973-GK), nakon što ih je prethodno “ometao” tokom vožnje ka Podgorici.

Ćetkovićeva je juče “Vijestima” rekla da su njih tri pod velikim stresom zbog svega što im se dogodilo i da primaju terapiju.

“Čudno ponašanje vozača primijetile smo na izlazu iz Mojkovca. Odjednom nas je pretekao na punoj liniji, a tokom putovanja to je uradio na sličan način još najmanje par puta, ugrožavajući bezbjednost putnika”, kazala je Ćetkovićeva objašnjavajući da su tog jutra službeno krenule ka Podgorici.

Tvrdi da je vozač “forda”, od izlaza iz Mojkovca, do mjesta na kom ih je maltretirao, nekoliko puta preticao na punoj liniji, ugrožavajući i njih i ostale učesnike u saobraćaju.

“Sve ovo je je bilo veoma stresno za nas i ne možemo da se povratimo od šoka. Srećom, kada nam je prišao da nas maltretira bile smo pribrane i ni na koji način se nismo suprotstavljale. Bilo je nevjerovatno na takvom mjestu biti sam i nemoćno posmatrati razjarenog mladića koji nije imao više od trideset godina, kako pravi problem bez ikakvog povoda. I danas smo u nevjerovatnom grču”, ispričala je Ćetkovićeva juče.

Direktorica bjelopoljskog vrtića rekla je da o incidentu na Crkvinama želi javno da govori, kako se takve stvari ne bi dešavale i drugima.

“Vijestima” je iz kolašinske policije rečeno da im je Pantovićeva prijavila da je na prevoju Crkvina, nakon više preticanja i ometanja tokom vožnje, njoj nepoznat muškarac nasilno otvorio vrata od njenog vozila i prijetio joj.

“Ispričala nam je da je vozač 'forda' prvo grubo vrijeđao, držeći u ruci nož. Potom je razrezao prednju gumu njenog vozila, ušao u svoj automobil i nastavio put ka Podgorici”, rečeno je iz kolašinske policije.

Tvrde da su o tome obavijestili podgoričku policiju, ali da nemaju informaciju jesu li njihove kolege zaustavljale vozilo koje je Pantovićeva opisala.

“Telegramom smo obavijestili Graničnu policiju. ali i Osnovno državno tužilaštvo u Kolašinu. Ne pamtimo sličan događaj na ovdašnjim drumovima”, kazao je nezvanično sagovornik iz kolašinske policije. Direktorica mojkovačkog vrtića, Dubravka Drobnjak, juče nije željela za “Vijesti” da govori o incidentu na Crkvinama.

Pantović: Bilo je kao u horor filmu, ovo je pokušaj ubistva

Bjelopoljka Slavica Pantović tvrdi da je vozač forda na dionici od Mojkovca do Crkvina više puta doveo u veliku opasnost.

“Kada sam ja imala pravo prvenstva prolaza vozio je sporo, skoro dodirujući moj automobil, ali mi nije dozvoljavao preticanje na mjestima gdje je dozvoljeno. Međutim, kada sam smanjivala brzinu kako bi nas pretekao nije to činio, sve do Crkvina gdje nas je pretekao na punoj liniji i gdje je u krivini na punoj liniji naglo zakočio I prepriječio nas svojim vozilom, blokirajući nam put”, tvrdi ona.

Ispričala je da je tada počeo da je psuje i nasilno otvorio vrata njenog automobila:

“Ljudi koji su bili u automobilu iza nas, produžili su prema Podgorici i moru. Vidjela sam kada je rasklopio nož, koji je prethodno izvadio iz korica i krenuo ka nama. Dok je prilazio vozilu refleksno sam ga odgurnula vratima i pomjerio se korak nazad, nakon čega se zaletio i iscijepao mi prednju gumu. Iskolačio je oči, psovao nas i govorio da ga “boli k***c što putujemo na sastanak u Ministarstvo prosvjete”. Rekao nam je da ide da uživa na moru”.

Pantović objašnjava da se napadač vratio u svoj automobil kada je iz istog izašla djevojka koja ga je molila da se smiri:

“Ovo je pokušaj ubistva. Najmanje 30 kilometara je ugrožavao bezbjednsot saobraćaja. Sve ovo je bilo kao horor film”.

Bonus video: